Politico: Alkudozás Magyarországgal az orosz olajembargóról

2022. május 27. 08:07

A lehetőségek között szerepel, hogy Magyarország az eddig felajánlottnál is hosszabb türelmi időt, illetve még nagyobb összegű kompenzációt kaphatna, de kérdéses, hogyan tud a magyar kormány hozzájutni a pénzhez.

2022. május 27. 08:07
null

A Politico.eu azokat a lehetőségeket, vette sorra, melyekről többen azt remélik, hogy sikerülhet velük meggyőzni Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy adja hozzájárulását az EU által javasolt orosz olajembargó bevezetéséhez, ami közel egy hónapja az ő elutasításán akadt el, de a lap szerint megegyezésre a legtöbben minimális esélyt látnak.

A portál szerint a felmerült lehetőségek között szerepel, hogy Magyarország az eddig felajánlottnál is hosszabb türelmi időt, illetve még nagyobb összegű kompenzációt kaphatna, de a hírportál hozzátette, utóbbi esetben kérdéses lenne, hogyan tud a magyar kormány hozzájutni a pénzhez, miután ennek feltétele a korrupcióellenes fellépés erősítése, és a demokratikus fékek és egyensúlyok rendszerének helyreállítása lehet. Felmerült emellett az is, hogy a EU esetleg Magyarországot kihagyva, vagy a szankciók közül a kőolajembargót kihagyva léphetne tovább, de ezek az EU szempontjából látszanak nagyon hátrányosnak, míg, ha az eddig felajánlottaknál is több kedvezményt adnának Magyarországnak, az Orbán Viktor nyilvánvaló győzelmét jelentené, amitől vélhetően szintén idegenkednek az EU-s vezetők – írta a Politico.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök videókonferencia keretében tárgyal Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként a Karmelita kolostorban 2022. május 23-án. A megbeszélésen az ukrajnai háború Európára gyakorolt hatásai kerültek szóba, így a katonai, az energia- és az élelmiszerbiztonság ügye.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Artemis
2022. május 28. 10:13
Ne adjatok kedvezményeket köcsögök! Tudjuk jól, hogy az mit jelent számunkra. Nekünk orosz olaj kell és nem Katari vagy szaudi sokkal drágábban! Nem ment el az eszünk veletek ellentétben!!
KBA98
2022. május 27. 17:35
A magyar miniszterelnök nem alkuszik ezzel a hitvány férgekből álló konglomerátummal!
csulak
2022. május 27. 12:43
Nincs alku bruszeli elvtarsak, azt csinaljuk ami Magyarorszagnak jo !
sasszem
2022. május 27. 11:23
Előbb az utalás, késedelmi kamatokkal együtt, utána le lehet ülni tárgyalni, a Magyar érdekek maximális figyelembevétele alapján! Minden megállapodás árát előre bevasalni!!!!! Megbízhatatlan csürhe az úniós vezetés!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!