A szuverenitás védelmében – Orbán Balázs átadta John Fontenak a Magyar Arany Érdemkeresztet

2022. május 25. 14:58

A politikai igazgató szerint a kitüntetett munkája „azoknak az elveknek a szolgálatában áll Amerikában, amelyek mellett mi, magyarok, immáron a negyedik egymást követő országgyűlési választáson is elköteleződtünk”.

2022. május 25. 14:58
null

Orbán Balázs, a magyar kormányfő politikai igazgatója szerdán adta át John Fontenak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését a Lónyay-Hatvany villában.

„A nemzeti konzervatívok azok, akik képesek kölcsönös tiszteletet mutatni egymás országai, adott esetben eltérő hagyományai, történelmi korszakai megközelítése iránt” – fogalmazott Orbán Balázs. Leszögezte:

A nemzeti konzervatívok azért képesek együttműködni, mert nem akarnak egységes megváltó receptet rákényszeríteni a többi nemzetre,

nem törekednek globális kormányzásra, eszméik erőszakos terjesztésére. Azt kell látnunk jelenleg a világban, hogy ezen erők közötti összmunka összedolgozás lehet a kiegyensúlyozott és partneri jellegű új nemzetközi együttműködés alapja. Egy olyan nemzetközi együttműködésé, mely bizonyos szintig értékközösséget feltételez, enélkül nem is működne a dolog, de egyúttal minden nemzetnek meghagyja a szabadságot és az önrendelkezés jogát a számára fontos kérdésekben. Ezt a kölcsönös tiszteletet ünnepeljük mi is ma itt ezen az alkalmon.”

Fotó: Mátrai Dávid

Orbán Balázs úgy fogalmazott:

„A kitüntetett munkája azoknak az elveknek a szolgálatában áll Amerikában, amelyek mellett mi, magyarok, immáron a negyedik egymást követő országgyűlési választáson is elköteleződtünk”

A politikai igazgató pontosan kifejtette, hogy az amerikai professzor miért kapja a díjat: a nemzeti szuverenitás, a nemzetközi szervezetek, a migráció területén végzett kiemelkedő tudományos tevékenységért, valamint a Magyarország felé mutatott baráti magatartásért.

Az amerikai professzorról így írtunk 2013-ban: „Fonte leginkább állampolgárságról, történelemről, oktatásról, hazafiságról, asszimilációról, állampolgári jogokról, nemzetközi szervezetekről, Amerika szuverenitásáról és a liberális demokráciáról ír olyan, konzervatív-jobboldali lapoknak, mint a Foreign Affairs, a Commentary, a National Review, a The National Interest vagy a Policy Review, és számos tévéadó, rádió is szakértői közt tartja számon. Korábban többek közt az American Enterprise Institute kutatója volt”.

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. május 26. 07:22
Egy amerikai kakukktojás kitüntetése..:)
Mandinka
2022. május 25. 21:07
Idegenszívüek visítókórusüzemmód ON!
foldizs
2022. május 25. 18:21
John Fonte: "te meg ki a faszom vagy"
kunfia
2022. május 25. 16:06
Ez még Bidennél is öregebb.Csoda,hogy idetalált:DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!