Gyurcsánnyal nekünk nincs közös utunk

2022. május 04. 17:14

Itt lenne az ideje, hogy mind az Európai Unióból, mind pedig a NATO-ból kilépjünk. Interjú.

2022. május 04. 17:14
null
Thürmer Gyula

„Hogyan tudná értékelni az összevont baloldali ellenzék kudarcát?

Ennek a liberális koalíciónak a veresége borítékolható volt. Ugyanis semmi olyat nem tudtak mondani, ami az embereket valóban érdekelné. Ennek az egyesített ellenzéknek a legnagyobb problémája éppen az, hogy az elképzelésükben, programjukban a baloldaliságnak a nyoma sincs.

Az MSZP egy ideig hitelesen képviselte a baloldalt, de mára már teljesen átállt a liberális oldalra.

Amikor a Jobbikkal is szövetkeztek, onnantól végleg mindenféle meggyőződés, világnézet eltűnt. Egyetlenegy szempont maradt, hogy legyőzzék Orbán Viktort. Ezzel viszont nem lehet választást nyerni.

Mit jelent a baloldaliság?

Azt, hogy hitelességet kell adni a szegényeknek, a dolgozóknak, azaz a népnek. Hogyan lehet ezt megtenni? Úgy, hogy el kell venni a gazdagoktól. Az MSZP-nek is ezt az utat kellene járnia. Botka László miniszterelnök-jelöltsége alatt megindult valami ebbe az irányba, azonban ezt az utat nem fogadták el tőle.

A baloldali jelszavakból sok mindent megvalósított a Fidesz.

Létrejött a rezsicsökkentés, a családtámogatás, megemelték a minimálbért. Az ellenzék pedig nem használta ki azt a lehetőséget, hogy az elmaradt szociális programokat képviselje. Továbbá az ellenzék nem beszélt őszintén a külpolitikáról sem. Nem szóltak az Európai Unióval kapcsolatos problémákról, elhallgatták a NATO veszélyeit, pont azt, amely a mostani háborúhoz vezetett. Itt lenne az ideje, hogy mind az Európai Unióból, mind pedig a NATO-ból kilépjünk.”

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rúzabandi
2022. május 05. 12:53
Teljesen igaza van,,, mi a faszt keresünk még ebbe a moslék unióba és natóba?? E kettő fertő nélkül is volt és van is élet!
Muki46
2022. május 05. 10:50
Hányinger. A tolvaj terrorista megmaradt "elvei" mellett: Lopni, terrorizálni. Viszont nem akar közösködni az álszent liberálbolsevistákkal. Ami nem teszi szimpatikusabbá.
budapesti
2022. május 05. 09:40
Gyurcsány: "A DK az a Párt, amely ma a Népet képvis..." Thürmer: "A Párttal, a Néppel NEM egy az utunk!"
BlancoAgilon38
2022. május 05. 08:14
Hiteles. Tisztelem azért, hogy 33 éve nem vált pártot, kiáll azért amiben hisz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!