Parti Nagy Lajos: Bornírt ostobaság Orbán kijelentése a magyar tengerpartról

2022. május 17. 07:00

A költő nem látja a rezsim végét, a szatíra pedig szerinte az utcán van.

2022. május 17. 07:00
null

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Parti Nagy Lajos író azt mondta: „pillanatnyilag nem látszik a rezsim vége”. Hozzátette: azt meg kell emészteni, hogy egy csúszós, a Fidesz felé lejtő pályán hitette el magával az ellenzék, hogy lehet esélye ebben az egyenlőtlen versenyben. Parti Nagy Lajos Bolgár Györgynek nyilatkozott: „Úgy látszik, hogy a professzionálisan politikával foglalkozó egységes ellenzék nem volt elég a kormányváltáshoz” – mondta.

Szerinte „az alapján, hogy melyik oldal mekkora forrásokat tud megmozgatni, aligha meglepő az eredmény”. Ilyen helyzetben

nem marad más, véli, mint hátat fordítani a kormánynak, és az ellenzék megmaradt buborékaiban kiépíteni valamiféle állásokat.

Parti Nagy szerint beszélni kell minden megmaradt fórumon és felületen és segíthet, ha az ember kibeszélheti magát. Szerinte a véleményét mindenkinek vállalnia kell, akkor is, ha nincs ráhatása a helyzetre.

Hangsúlyozta: azért hagyott fel szatírikus történetei írásával, mert úgy érezte,

a magyar valóság minden tekintetben abszurdabb

helyzeteket teremt, mint amilyen módon ő azt érzékeltetni tudná, és a rendszer megrendítéséhez nem volt elegendő. „A szatíra ott van az utcán” – mondta. Parti Nagy Lajos bornírt ostobaságnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a mondatát, amely szerint „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”. Kiemelte még a humor jelentőségét ebben a világban.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2022. május 17. 21:04
A Magyarságkutatónál van egy cikk Fiume témában, érdemes elolvasni.
Jose
2022. május 17. 21:03
Mindig, de mindig kiderül, hogy jobb, ha "egyszerű" művészek nem pofáznak bele a politikába, mer AZ EGY KÜLÖN SZAKMA!!! OV se fogja kritizálni az ő verseit, meg mások színdarabjait, regényeit, stb. Ennyi, (De nem bírtak ki a faszi, mondania kellett.)
KBA98
2022. május 17. 16:58
Egy megzakkant pali! Amúgy nem ártana tanulmányoznia a történelmet!
zakar zoltán béla
2022. május 17. 14:52
latyak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!