Átláthatatlan a finanszírozása a Párbeszéd kampányújságjának

2022. május 27. 09:33

Ellenzéki önkormányzat finanszírozhatta Dorosz Dávid kampányújságját.

2022. május 27. 09:33
null

„A Dorosz Dávidot népszerűsítő kiadványt gyártó cég 2020-ban egymilliárd forint értékben nyert önkormányzati megbízást, csak épp nem a Pest megyei településen, hanem az ellenzéki vezetésű Dunaújvárosban” – írta meg a Magyar Nemzet. A lap kifejtette, hogy az április 3-i választások után egy hónappal a dunakeszi ügyekkel foglalkozó Helyi Hírhozó című lap internetes kiadása arról értekezett, hogy kik voltak azok, akik segítettek a Fidesznek. 

A május elején publikált cikkben Lukácsi Bálint dunakeszi önkormányzati képviselőt és Lőrincz Lászlót, Göd egykori alpolgármesterét Fidesz-ügynököknek bélyegzik

 – tette hozzá a Magyar Nemzet.

Ki adta ki a Helyi Hírhozót?

A Magyar Nemzet kifejtette, hogy szerintük az előzetes becslések alapján Doroszék is elbízhatták magukat, hiszen „míg a baloldali előválasztás idején hat szám is megjelent a fent említett Helyi Hírhozóból, addig a választási kampányban már csak egyszer adták ki”. A lap hozzátette, hogy az ellenzéki újság impresszumában felelős kiadóként a DS Média Kft. szerepel, amely az ellenzéki vezetésű Dunaújvárosban 2020-ban

egymilliárd forint értékben kapott megbízásokat a helyi önkormányzattól.

A Nemzet arról is beszámolt, hogy az újság főszerkesztőjének a 2019-es ellenzéki hatalomátvétel után egy igazgatósági tagságot ajánlhattak fel, a dunaújvárosi önkormányzat vagyonkezelő cégében.

Nem válaszolnak a kérdésekre

A Magyar Nemzet megkereste a cég felügyelőbizottságának egyik tagját, Dunaújváros alpolgármesterét is, aki viszont a megkeresésre azzal reagált, hogy a dunaújvárosi önkormányzat sajtófőnökét keresse meg a Nemzet.

Utóbbi viszont nem válaszolt az újságírók kérdésére.

Az mindenesetre említésre érdemes, hogy a Helyi Hírhozó Facebook-oldalán csaknem másfél millió forintért adtak fel hirdetést – zárta a cikkét a Magyar Nemzet.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2022. május 27. 12:20
Ezeket a balliberális szörnyeket nem szabad PÉNZ KÖZELÉBE engedni, mert azonnal ellopják. Nincs az a Dárius, amely ki tudná elégíteni ezek pénzszükségleteit.
Takagi
2022. május 27. 11:08
Börtönbe velük.
Perczel Éva
2022. május 27. 11:02
Szabó Tímea érdekes szállítmányú hajóhadai már tisztázva vannak?
Lajoss
2022. május 27. 10:59
A KESMA teljesen átlátható..100% közpénz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!