Pert nyert Gulyás Gergely az EzaLényeg ellen

2022. május 20. 10:41

A bíróság megállapította: a baloldali lap egyik cikkével megsértette Gulyás Gergely jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

2022. május 20. 10:41
null

Béres Sándor írása

***

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Gulyás Gergely 2021. februárjában közösségi oldalán jelentette be, polgári pert indít – mint írta – „két baloldali propagandalap ellen”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: 

Így hazudtak Gulyás Gergelyről

Olvasóink számára emlékezetes lehet: az ezalenyeg.hu egyik 2021-es cikkének címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazta meg, hogy Koncz Zsófia képviselő azért van válófélben, mert Gulyás Gergellyel van viszonya. Ugyanezt a „hírt” egy másik baloldali propagandalap, a Nyugati Fény tényként is közölte. Ezzel szemben a valóság az, hogy Gulyás Gergely Koncz Zsófia házasságának megromlásáról nem tudott, válásáról a sajtóból értesült.

A tárcavezető továbbá már 2021. februárjában leszögezte: „a cikk minden alapot nélkülöző hazug állítása durván megsérti Koncz Zsófia és férje magánélethez való jogát, valamint az én személyiségi jogaimat is”.

A bíróság Gulyás Gergelynek adott igazat

Páva Zoltán (az EzaLényeg portál kiadójának ügyvezetője) Gulyás Gergelynek küldött sajnálkozó leveléből kiderül: az EzaLényeg portálon 2021. január 29-én „Igaz lehet: Gulyás Gergely Koncz Zsófia új szerelme?” címmel megjelent cikkükkel

megsértették Gulyás Gergely jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

Mint a levélben olvasható, „a Bíróság megállapította, hogy a jogsértést a következő valótlan állításokkal követte el a médium: Gulyás Gergely Koncz Zsófiával annak házassága alatt szerelmi viszonyt folytat, vele így egy párt alkot, és ezt a kapcsolatot csak a házassága felbontása után kívánja a nyilvánosság előtt felvállalni.”

A miniszternek a per során egymillió forint sérelemdíjat ítélt meg a bíróság.

Az említett levelet teljes terjedelmében az alábbiakban tekintheti meg:

***

EzaLenyeg.hu

A portál felelős kiadója a budapesti Dohány utcában bejegyzett Oraculum 2020 Kft. A cég tulajdonosa és ügyvezetője Páva Zoltán, aki a volt MSZP-s komlói polgármester és országgyűlési képviselő, idősebb Páva Zoltán fia. A Magyar Nemzet szerint a Páva családdal a Gyurcsány–Bajnai-kormányok igen bőkezűek voltak. Ifjabb Páva Zoltán 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. Egyik cége, a Medich-Technik Bt. csaknem 5 millió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért 2008-ban.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. május 20. 19:00
2021-ben összesen 54 sajtóhelyreigazítási pert vesztettek a kormányközeli médiatermékek. Ebből 20-at a Magyar Nemzet, 13-mat az Origo. a 444, az RTL Klub, a Telex és a 24.hu összesen 5 helyreigazítási pert vesztett el tavaly. Az Átlátszó, továbbá a Magyar Hang és a HVG egyet sem. 2020-ban Nyolcvan sajtópert vesztett a kormánymédia, az Origo, a Pesti Srácok és a TV2 az élen. A kormánykritikus média ellen 87 per indult, amelyből 13-szor – az esetek 14 százalékában – elmarasztaló ítélet született. A Magyar Hang és a Hvg ellen is volt több eljárás, azonban egyikben sem veszítettek. A kormányközeli média közlései nagyjából kétszer annyi pert eredményeztek, mint a nem kormányhoz köthető szerkesztőségek anyagai. 158 sajtó-helyreigazítási perből 80 esetben, azaz nagyjából az esetek ötven százalékában marasztalta el részben vagy egészben a kormányközeli médiát a bíróság Ezzel senki sem dicsekszik? https://atlatszo.hu/kozugy/2022/02/16/54-helyreigazitasi-pert-vesztett-tavaly-a-kormanymedia-a-magyar-nemzet-a-rekorder/ https://hang.hu/belfold/nyolcvan-sajtopert-vesztett-a-kormanymedia-tavaly-az-origo-a-pesti-sracok-es-a-tv2-az-elen-112962
piszokalfréd
2022. május 20. 17:56
Szuper hír! Most már azt várom, hogy azokról a kormánypártiak által elvesztett sajtóperekról is beszámoljatok, amikből 300-szor annyi van, mint a megnyertekből.
olajfa1
2022. május 20. 15:00
Az ALJASÉK politikusai és médiájuk már minden aljassággal kikezdték Gulyás Gergelyt! Már nagyon kiérdemelték ezt az "ejnye-bejnyét"!
Ohel
2022. május 20. 13:43
Hazudtak és most már papírjuk is van róla. Ez a lényeg! ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!