Kocsis Máté szerint ezért trükközött a baloldal

2022. május 03. 16:42

Bár kevesebb képviselője van a baloldalnak, mint négy éve, mégis több támogatást kap.

2022. május 03. 16:42
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn megalakult az új Országgyűlés. A markáns Fidesz-többség mellett pedig némi átrendeződés történt a baloldalon is. Ennek okaira Kocsis Máté igyekezett választ adni Facebook-oldalán.

„Csere-berék és trükközések után hat (!) baloldali frakció alakult az új Országgyűlésben” – írta a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis felhívta arra is a figyelmet, hogy bár a baloldal mindössze 34 százalékos eredményt ért el a közös listával, jóval kevesebb képviselőjük van, mint az előző ciklusban, mégis több frakciójuk lesz.

 „Emiatt pedig 3 milliárd forinttal többet kaphatnak. Ezért trükköztek ezek ennyit”

– húzta alá Kocsis.

Nyitóképen Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes a parlamentben. Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. május 04. 11:56
Csak a koncra mennek, és ez meglep bárkit is? Hány éves vagy királyfi?
Kristály
2022. május 04. 11:28
1 ellenzék = 1 frakció. A kormány védje meg az ország pénzét a 3 milliárdot. Több frakció akkor 3párt bennt a parlamentben és 3 párt kifele lehet választani. 3 párt már nem is mérhető.
nempolitizálok
2022. május 04. 10:17
Ezt kb. ugyanolyan érdeklődve figyelik, mint pld. azt, hogy Botmixer cége ellopott 4.7 milliárdot, a főváosi, zuglói maffiát. Nahát, majd jól bemondjuk a HírTV-ben kampány idején. Nyilvánvaló, hogy egy listán induló pártok nem alakíthatnak külön frakciókat. Ha ez viszont megengedett, akkor mi a gond? Alakítson a Fidesz is ugyanígy frakciókat és meghatszorozhatja a pénzét.
sheu
2022. május 04. 02:16
A pénzeket a képviselők száma alapján kéne kiosztani, nem a frakciók száma alapján. És akkor a gond megoldódna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!