Saját mozgalma sem támogatja Márki-Zay pártalapítását

2022. május 18. 18:37

Magyar György, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnökségi tagja elmondta, nem fogják hagyni, hogy a mozgalmat bárki kisajátítsa .

2022. május 18. 18:37
null

A Mindenki Magyarországa elnöksége nem támogatná, hogy a mozgalom párttá váljon, a tagok pedig nem lépnek be a Márki-Zay Péter elnök által alapított Civilek Pártjába – derült ki, a HVG cikkéből.

„Nem azért hoztuk létre a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), hogy végül párt legyen, Márki-Zay Péter elnök a pártalapításához közgyűlési hozzájárulás nélkül nem használhatja fel sem a mozgalmat, sem pedig a Kossuth Köröket” – mondta Magyar György az MMM elnökségi és alapító tagja a hvg.hu-nak. Az ügyvéd tudomása szerint az elnökségi ülésen a tagok egy kivételével ezt fogják képviselni, mereven elutasítva Márki-Zay terveit. Azt is elmondta, nem fogják hagyni, hogy a mozgalmat amortizálják, illetve

azt sem hagyják, hogy a mozgalmat bárki kisajátítsa.

Magyar azt is elárulta a HVG kérdésére, hogy arra biztatja a tagság, induljon a május végi tisztújításon az elnöki pozícióért. Azt megjegyezte, hogy akár elnökként, akár más pozícióban, de marad a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál – ez nála lelkiismereti kérdés – és dolgozik tovább.

Magyar: „Politológiai abszurditás” a Civilek Pártja elnevezés

Ugyanakkor Magyar azt is elmondta, hogy szerinte nincs valós konfrontáció, mert a mozgalom egy mozgalom, nem egy párt. Magát a Civilek Pártja nevet egyébként úgy jellemezte, hogy az egy politológiai abszurditás. Márki-Zay Péter hétfő reggel közölte a Facebookon, hogy létrehozzák a Civilek Pártját, az ezzel kapcsolatos kérdések végére a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán tesznek pontot.

Magyar mellett a többi elnökségi tag is hasonló módon reagált. Nem híve annak, hogy Márki-Zay Péternek most pártot kellene csinálni – mondta Kész Zoltán az Alfahírnek adott interjújában. A politikus egészen keményen fogalmazott, azt mondta, van hely a palettán egy új párt, vagy szervezet számára, de azt nem Márki-Zay Péternek kell vezetnie, hiszen

ő és az ellenzék is súlyos vereséget szenvedett a választáson.

Lukácsi Katalin nem lép be 

Lukácsi Katalin is hasonló módon reagált, és ő is kijelentette, hogy nem lép be Márki-Zay új pártjába. Emellett azt is elárulta, hogy lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagságáról és nem is indul újra a posztért a májusi tisztújítón.

Az Egységben Magyarországért korábbi egyházpolitikai felelőse is elsietettnek tartja a pártalapítást, ugyanakkor azt mondta az Alfahírnek, hogy ismeri azokat, akik ezt tanácsolhatják Márki-Zaynak. Ők azt érzik, most itt van a pillanat, ami különben elvész, mert szerintük sokan várnak valami újra – mondta.

Üveges Gábor, az MMM elnökségi tagja a hvg.hu-nak szintén azt mondta, hogy nélküle indulhat útjára a Civilek Pártja. Szerinte még nem telt el annyi idő a választás óta, hogy levonták volna a konzekvenciákat, ráadásul úgy gondolja, Magyarországnak nincs ideje még egy rossz kísérletre. Szerinte az az egyik legfontosabb hiba, hogy hiányzik az innováció az ellenzék részéről, ahogy fogalmazott, ugyanabból a kottából játszanak 30 éve.

Nyitókép: MTI

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
panka45
2022. május 19. 13:34
A Mindenki Magyarországa Mozgalom nem támogatja, hogy párttá váljon. Hát nem mindegy? Ez az MMM pont olyan, mint az Egymillióan a Sajtószabadságért nevű nem tudom micsoda. Lényegtelen.
ThunderDan
2022. május 18. 21:35
"Már csak egy kis jókedv és némi humor hiányzik, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik." Orbán Viktor, 2019. február 10. :)))))
Sincero
2022. május 18. 21:10
Párnacsata a baloldalon.
Ólat a trolloknak
2022. május 18. 20:44
Sőt, a saját pártja se :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!