Wprost: Orosz repülőgépek a lengyel égen, mindezért Magyarország a felelős

2022. április 25. 10:58

Magyarország engedélyt kért azért, hogy a Roszatom által bővített paksi atomerőmű üzemanyaga mégis átrepülhessen Lengyelország területén.

2022. április 25. 10:58
null

Az ukrajnai orosz invázió miatt lezárták az uniós tagállamok feletti légteret az orosz repülőgépek számára. Ez sok problémát jelentett, például Magyarország számára nehézséget okozott, ezért engedélyt kért Lengyelországtól azért, hogy a Roszatom által bővített paksi atomerőmű üzemanyaga mégis átrepülhessen az ország területén – írja a lengyel lap.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium úgy tájékoztatott, hogy „a fűtőanyagok szállítása kivételes, és rendkívül fontos az atomerőmű biztonságos működésének fenntartásához”.

(Fotó: A paksi atomerőmű 2021. szeptember 10-én.MTI/Kiss Dániel)

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 27. 10:25
Magyarország VALÓBAN ENGEDÉLYT KÉRT LENGYELORSZÁGTÓL A NUKLEÁRIS FŰTŐANYAG-UTÁNPÓTLÁS ÁTSZÁLLITÁSÁRA LENGYEL A LÉGTÉR FELETT. ÉS MIT TESZ ISTEN? LENGYELORSZÁG EZT AZ ENGEDÉLYT MEG IS ADTA, ÉS A SZÁLLTÓGÉP ANNAK RENDJE ÉS MÓDJA SZERINT MEG IS ÉRKEZET A PÁPAI KATONAI REPTÉRRE. MINDEZ UGYE--A BALLIBERÁLIS ELLENZÉKI NAGYOKOSOK SZERINT--A LENGYEL-MAGYAR KAPCSOLATOK ROMLÁSÁT(?!) "MUTATJA"?!
rókabácsi
2022. április 26. 11:22
az nevet! aki a végén még ott lesz!
Wezo
2022. április 26. 07:38
A Szlovákok is repülővel hozták az urániumot február végén Oroszországból, nem talicskaval!
Innogreen23
2022. április 26. 05:50
Hahó libsikéim, zöldprolikáim. Érdekel mondjuk vkit hogy Törökország hadserege benyomult Szíriába és lövik halomba a kurdokat? Vagy ez nem verte ki a biztosítékot nálatok. Vagy azon dolgoztok éppen, hogyan tudnátok ezért is Orbánt hibáztatni. Hazudtok nappal éjjel. Nem mellékesem aztán meséljen már valaki, hogy a Cseh és a Lengyel, meg az Eus atomerőművek, meg az Usa atomerőművek vajon mégis mivel működnek? Cikória Macis kávéval hülyegyerekek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!