Ungár Péter: „Ideülünk, odaülünk, jaj, de nehéz nekünk”

2022. április 29. 21:03

Az ellenzéki politika „egy önmagáról szóló picsogás” – jelezte az LMP frakcióvezetője.

2022. április 29. 21:03
null

Az ellenzéki politika „egy önmagáról szóló picsogás, az önsajnáltatásról és önmagáról szól, pedig azokról kéne, akik ezt finanszírozzák” – idézi az LMP frakcióvezetőjét az atv.hu.

„Vannak emberek – és igenis nekik is van felelősségük a saját szavaikért –, akik elmondják folyamatosan a tuti receptet, ahogy meg lehet dönteni az Orbán-rendszert, hetente beleszeretnek egy új Messiásba, aki éppen mindent jól csinál, és nem lehet kritizálni. Bajnai Gordon, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, mikor kicsoda. És ezek az emberek egyszerűen képtelenek biológiailag az önreflexióra. Szerintem ezt lehessen elmondani” – hangzott el az Index Kibeszélő című műsorában Ungár Pétertől, aki úgy gondolja,

az ellenzéki hat pártból három-négy nem tudja önmagát definiálni, és ez súlyos probléma.

„Ha azt mondjuk, hogy baloldalinak lenni vagy baloldali gazdaságpolitikai, társadalompolitikai gondolatokat gondolni rossz dolog, soha nem lesz többsége a baloldalnak. Ha elfogadjuk a Fidesz-narratívát, amit a »baloldali« szóval, vagy a »liberális«, vagy a »zöld« szóval csinál, akkor soha nem fogunk tudni társadalmi többséget szerezni, mert senki az égadta világon nem fog olyanra szavazni, aki önmagát sem tudja büszkén vállalni” – fejtette ki.

Ungár szerint a kampány során hibáztak abban, hogy átengedték a megélhetéssel kapcsolatos politikai kérdéseket a kormánynak, ezért is vesztettek el baloldali szavazóköröket. 

„A választójogi rendszer nagyobb részét alapvetően kétharmados módon tudjuk megváltoztatni. Kétharmaddal kell ahhoz nyerni. Nemhogy nem nyertünk kétharmaddal, hanem kétharmaddal vesztettünk” – mondta Ungár.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2022. április 30. 14:43
Az unatkozó, magyarországi zsidó milliárdos szórakozik, aki magyarnak vallja magát. Azt hiszi, hogy ő jobbít, ad valamit a köznek. De nem. Semmit. Egy milliárdostól sose kérdezd, hogy miből, honnan lett neki az első milliárdja. Az Ungár Péter milliárdjainak zsidó szaga van. Igen, de mégis, honnan voltak a megboldogult papának a milliárdjai ? A 31 tagú kóser bíróság megtiltja, hogy ilyen kérdéseket egyáltalán fel merjünk tenni a magyarok országában. https://index.hu/belfold/2018/06/11/ungar_peter_lmp_portre/
kubota
2022. április 30. 09:24
Egy pozitív van ebben a lényben: az ilyenek miatt biztosan nem érjük el a 2050-re 10 milliárd fattyút a bolygón... :D
pollip
2022. április 30. 08:39
A fidesz győzelme nem az utolsó két hónap ellenzéki kampány alatt dőlt el. 12 év munkája van benne mind a két oldalnak:-) Egyébként szerintem az alapötlet volt hibás, miszerint ha az ellenzéki szavazókat papíron összeadják, ez megvalósul az életben is.
Osztap Bender
2022. április 30. 08:18
„Ideülünk, odaülünk, jaj, de nehéz nekünk” Helyesebben: „Ideülünk, odaülünk, minden faszba beleülünk, jaj de jó is nekünk”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!