A Kutyapárt arra számít, hogy megnyeri a választásokat

2022. április 03. 20:31

Egész pontosan Kis Anna, akiről kiderült, hogy valójában Tóth Boróka Hanna és nem passzivista, csak szimpatizáns optimista. Az újságíró kevésbé, mert elmaradnak a beígért grillhúsok.

2022. április 03. 20:31
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Az első nagyobb üdvrivalgás akkor hangzott el a Kutyapárt eredményvárójában, amikor kiderült, „Van kajaaaaaa!”, de hogy ebből ki kapott, azt nem lehet tudni. Az újságírók biztosan nem, ezért nem lesz olyan pozitív hangvételű ez a cikk, mint akkor lett volna, ha jóféle grillekkel traktáltak volna, ahogy azt Kovács Gergő ígérte, amikor akkreditáltam – ez a kifejezés persze önmagában vicc ennél a pártnál – a fotós kollégával magunkat az eseményre. Azt inkább hagyjuk, hogy arról volt szó, a Teleki Blanka utcai titkos bunkerükben fogják nyomon követni az eseményeket, arról azonban elfelejtettek értesíteni, hogy mégsem ott lesz. Csak akkor vált gyanússá a dolog, hogy valami változás történhetett a programban, amikor este 7 óra felé

egyetlen kutyapártos kinézetű figura sem kóválygott a BVSC sportpályái között, itt van ugyanis elrejtve a bázisuk.

Egy hölgy nyitott ajtót, amikor megtaláltuk a bejáratot. Savköpő Menyétként mutatkozott be, és sokáig nem tudtuk eldönteni, poénkodik-e, amikor azt mondta, a Metró klubban már megy a buli, itt rajta kívül nincs senki. Kénytelenek voltunk megfenyegetni, hogy nem fogunk drukkolni, hogy bejussanak a parlamentbe, így halálra vált arccal közölte, nem humorizál, tényleg ott van az eredményvárójuk. De ha nem hisszük – érvelt – , hívjuk fel a Gergőt. Ettől inkább eltekintettünk, nem szerettünk volna egy képviselőjelölttel durva hangot megütni, főleg, ha netán honatya is lesz belőle.

A Metró Klubban egyébként remek a hangulat, pár százan lehetnek – köztük négy-öt kutya a négylábú fajtából –, bár többen vannak az utcán, mint benn, ezen nincs mit csodálkozni, a kutyapártosok törvénytisztelő emberek, nem dohányoznak zárt helyiségben. A nagyteremben egy zenekar játszik, de nem sikerült kiderítenünk a nevüket, a legtöbben söröznek. Gondoltam, kihallgatom, hogyan latolgatják az esélyeket,

de egyetlen ember sem volt, aki a választásról beszélt volna,

lehet, hogy sokan nem is azért jöttek ide, azt persze nem merjük feltételezni, hogy van, aki nem is tudja, hogy ma kellett voksolni.

Végül találtunk valakit, aki némi győzködés után hajlandó volt esélylatolgatásra. Kis Anna – egy s-sel – hangsúlyozta, hogy ő nem passzivista, csupán szimpatizáns, előbb szerényen csak annyit mondott, 10-12 mandátumra számít, de inkább kérdezzük meg a barátját, javasolta, aki jobban benne van ezekben a dolgokban. Közöltük vele, hogy ő kiváló interjúalany, biztos képben van. Ezek után nem csoda, hogy büszkén jelentette ki, bizony győzelemre számít és nem csak ő. A cikk írása közben azonban szabadkozva közölte, hogy ő valójában Tóth Boróka Hannának hívják, de a többi igaz.

A második üdvrivalgás akkor tört ki, amikor Suzi – alias Döme Zsuzsa alelnök vagy valami hasonló, leginkább Kovács Gergely párja és Ferencváros alpolgármestere – miközben a Pesti tévének nyilatkozott, örömmel közölte, hogy a riporterrel történő beszélgetésből az derült ki, a Pesti Srácok nem akarja leváltani a Kutyapártot. Ez így kissé zavaros, de itt minden az, a zaj is nagy, lehet, hogy egészen mást mondott, de ennek valójában nincs is sok jelentősége.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Q913
2022. április 04. 06:34
Szívnak ezek eleget?... :))
Zsoel
2022. április 03. 21:38
Ja, hát SZÁMÍTANI rá, azt lehet.
nempolitizálok
2022. április 03. 21:17
Úgy néz ki, ezek a libsik rendesen leszerepelnek. Azért szerencsére valamennyi szavazatot elvittek Gyurcsányéktól.
Lion
2022. április 03. 21:00
Remélem bejutnak - a vicc kedvéért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!