Karácsony: Nem volt még választás, amit ennyire benéztem volna

2022. április 08. 07:05

A főpolgármester szerint most az a kérdés, hogy le lehet-e váltani a rendszert parlamenti választással.

2022. április 08. 07:05
null

Karácsony Gergely volt a vendége az ATV Egyenes beszéd című műsorának, amelyről összefoglaló cikkében a Telex is beszámolt. A főpolgármester a műsorban többek között arról beszélt, hogy bár

20 éve foglalkozik politikával, nem volt még olyan választás, amit ennyire benézett volna.

Tanácstalan, mi az, amit ennyire nem értettek, és véleménye szerint gyorsan nem is lehet megtalálni a kiutat. 

Nem bánta meg, hogy visszalépett 

Arra a kérdésre, lenne-e még miniszterelnök-jelölt, Karácsony azt válaszolta: fogalma sincs, nem hiszi, mert ez annyira távolinak tűnik. Szerinte az a kérdés inkább: le lehet-e váltani ezt a rendszert parlamenti választással. Azt is elmondta: nem bánta meg, hogy visszalépett Márki-Zay Péter javára az előválasztáson.

Karácsony hozzátette, országgyűlési mandátumát visszaadja, Szabó Rebeka lesz helyette képviselő.

Büszke Budapest sikerére

Karácsony közölte azt is: jövő héten lesz az önkormányzati ciklus közepe, ezért számot vetett magával, és arra jutott, hogy

büszke a mérlegére, csakúgy, mint arra, hogy Budapestet mégiscsak elhozta az ellenzék.

A főpolgármesteri mozgásterével kapcsolatban nem tudja, mi lesz, mert parlamenti kétharmados többséggel bármit meg lehet változtatni, de ezzel nem is szeretne foglalkozni. Annak, hogy Orbán Viktor máris belengette a városligeti munkák folytatását, Karácsony szerint az volt az értelme, hogy a miniszterelnök megmutassa, ki az úr a háznál.

Nyitóképen: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2022. április 09. 01:10
"Annak, hogy Orbán Viktor máris belengette a városligeti munkák folytatását, Karácsony szerint az volt az értelme, hogy a miniszterelnök megmutassa, ki az úr a háznál." Ha rajtatok múlik, semmi sem épül, mindent megakadályoztok te szerencsétlen. Nem kell a dél-budai szuperkórház, nem kell az új Puskás, nem kell a Liget-projekt, nem kell az atlétikai stadion. De akkor mégis mi a fhasznak lettél te polgármester, ha semmi jót nem akarsz ennek a városnak? Mert az, hogy sárga csíkokat festetek az utakra, meg rovarhoteleket létesítetek, az inkább arra utal, hogy ti infantilis hülyegyerekek vagytok, nem politikusok. És igen, Orbánnak elege lett a fasságaidból, most már nélküled is megépíti azt, amit minden normális pesti meg úgy általában magyar ember örömmel fogad a fővárosban.
syphax
2022. április 08. 18:39
Namármost KAMUGERI, ezután a méretes zakó után VISSZAHÚZHATSZ FATORNYOS KIS FALUDBA NYIRBÖGYÖSZ-RE kecskéket szopatni--a tirpákok közé...frankón.
cinkegolyó
2022. április 08. 14:31
Remélem, az önkormányzati választás után is lesz miért lekonyulni. Azt is az átszavazásokon nyertétek meg, mint most Budapestet. Ezért kellene az átszavazások ellen törvényt hozni.
machet
2022. április 08. 14:07
Te tényleg ennyire hülye vagy kari?Van itt egy pár dolog veled kapcsolatban.Huncut mosoly,tiltakozás, tüntetés bármi ellen,más által épített dolgok rombolása.Te ennyit tudsz,ezt sem magadtól hanem a megbízóktól. is Hát ez marha kevés apám,tulajdonképpen 0.Hogy lehet neked egyáltalán munkahelyed?A teljesítményed alapján a bokrok alatt kellene feküdnöd [email protected] meg még úgy csinálsz mintha gondolkodnál.A mindenségit neki,micsoda ember.Vajon mi az amin töröd a buksi fejed?Hát persze azon hogyan lehetne leváltani azokat akik terheket vállalnak,kockáztatnak és tesznek pl az országért nap mint nap.Jobban teszed ha újra elmegy az a kevés kedved is és eltűnsz még időben fütyikém. Nehogy te is úgy járj egyszer mint a ligeti halak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!