Jobbikos politikus kapja meg Márki-Zay Péter országgyűlési mandátumát

2022. április 23. 10:39

A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született: Végh Noémié lesz a mandátum.

2022. április 23. 10:39
null

A „demokrata ellenzéki pártok” úgy határoztak, hogy a Márki-Zay Péter által fel nem vett listás mandátumot a jobbikos Végh Noémi kapja – tájékoztatta az MSZP szombaton az MTI-t.

A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született: a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP egyhangú döntéseket hozott a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.   

Ennek keretében úgy határoztak, hogy Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzettek közül sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át.    

Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa Szabó Rebeka töltheti be. Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát pedig az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg – írták.

(MTI)

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. április 23. 19:05
Néztem a jobbikos csaj képét. Nem rossz bőr. Ennyivel már beljebb is vagyunk.
bagira
2022. április 23. 17:37
Gy Német Erzsébet azt mondja : továbbra is járják a vidéket .. De minek , már a gyűlölet kampányt 2026 választásra elő készítik . Tovább uszítanak, hazudnak , pénzt a választóknak nem adnak csak ígérnek , kormányon lennének minden energia-családi kedvezményeket elvennék .
pumuklik
2022. április 23. 14:57
Budakeszi elöntötte a végbélszél bűz!
amca
2022. április 23. 14:45
Én Potocskánénak adnám. Ő legalább Bangóné díjas. Még nem Baromez ,de ki tudja. ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!