Nyílt Társadalom Alapítvány munkatársa: ne tegyünk úgy, mintha Orbán Viktor választásokkal leváltható lenne

2022. április 20. 12:24

Az ellenzéknek a parlamenten kívüli politizálás eszközeihez kéne nyúlnia.

2022. április 20. 12:24
null

A magyar ellenzéki pártoknak „le kell számolni azzal az illúzióval”, hogy Orbán Viktor miniszterelnök választásokon leváltható lenne. A Fidesz sorban negyedik választási győzelme amellett, hogy intő példaként kell, hogy szolgáljon, egyben alkalmat kínálhat az „extraparlamentáris” politizálás lehetőségeinek feltérképezésére is – írta az Euractiv.com-on megjelent véleménycikkében Klopfstein-László Kornél, az Open Society Foundation munkatársa.

Klopfstein-László kiemelte, hogy szembe kell nézni azzal, hogy

A cikkíró szerint az ellenzéknek emiatt a parlamenten kívüli politizálás eszközeihez kéne nyúlnia, közben pedig a nemzetközi közösségnek minden eddiginél nagyobb nyomást kellene gyakorolnia a kormányra. „Még akkor is, ha jelenleg nem látszik, hogy mindez Orbán Viktor távozásához vezethetne.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 21. 17:35
"...ne tegyünk úgy, mintha Orbán Viktor választásokkal leváltható lenne.." DENEMÁM! ISTEN MENCSEN!
patópál
2022. április 20. 21:55
"Az ellenzéknek a parlamenten kívüli politizálás eszközeihez kéne nyúlnia." Csak aztán nehogy a választók is a parlamenten kívüli politizálás eszközeihez nyúljanak. Ez a barom tényleg azt hiszi, hogy jó ötlet hergelni az embereket?
nyugalom
2022. április 20. 18:39
A hergelő demokrata! Jó ejt!
Szerintem
2022. április 20. 18:14
Uszítunk, uszítunk, zavargásokat szítunk? Miért ne lehetne választásokon győzni. Csak jobb programot kell letenni, ráadásul hihetően. Szimpatikusabbnak kell lenni a fidesznél. Ennyire egyszerű. A vásztásokon az győz, akire a legtöbben szavaznak. Ezt semmi sem gátolja az indulók, a jelöltek hülyeségén kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!