Szerdán csökken egyes üzemanyagok ára

2022. április 04. 18:21

Az árstop miatt az alapüzemanyagoknál viszont ebből jóformán nem érzünk majd semmit.

2022. április 04. 18:21
null

A holtankoljak.hu információi alapján arról ír a Portfolio, hogy jelentősen csökken a héten szerdán a benzin és a gázolaj beszerzési ára, előbbi

bruttó 14 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolajért pedig bruttó 35 forinttal kér kevesebbet a nagykereskedő.

A hatósági árak miatt ez a hagyományos benzin és gázolaj kiskereskedelmi árát még nem érinti. A piaci árú gázolaj ára és a prémium üzemanyagárak szintén csökkenni fognak.

A cikk kitér arra, az ársapka nélkül az alábbi átlagárakat látnánk szerdán a hazai kutakon: a 95-ös benzin esetében 576 Ft/liter, míg a gázolaj esetében 651 Ft/liter árral számolhatnánk.

Minden idők legnagyobb mértékű amerikai olajtartalék-felszabadítását jelentették be

A portál elemzése megemlíti, hogy minden idők legnagyobb mértékű amerikai olajtartalék-felszabadítását jelentette be nemrég a Biden-kormány annak érdekében, hogy lenyomják az olajárat,

egész pontosan napi 1 millió hordónyi olajat engednek a piacra a következő hat hónapban.

A bejelentés hatására bár jelentősen esett az olaj ára, a Brent típusé jelenleg így is hordónként 106,4 dollárba kerül, ezzel idén 36,5 százalékkal került feljebb a jegyzés.

Az OPEC+ országok a múlt héten az EU-s államok nyomása ellenére nagyságrendileg maradtak a korábban eltervezett mérsékelt olajkitermelés-emelésnél – emlékeztettek.

Nyitókép: STEFAN SAUER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
minekkellregisztralni
2022. április 04. 20:20
Gondoljunk bele, ha nyert volna a moslék-ellenzék, már a bankok előtt állnának sorba az emberek meg a boltok előtt.
NeMá
2022. április 04. 20:14
Anyám! Be indul a flekoldal és sorjáznak majd a menyire csökken a üzemanyag ára nyugaton, itt meg nem! :) Nem fogja zavarni őket, hogy még mindig drágább lesz mint nálunk :)
bircio
2022. április 04. 20:09
Nem hülyék ezek az amerikaiak. Drágán eladják a stratégiai olajukat 6 hónapon át, majd utána olcsón betankolnak, amikor vége háborúnak, és a piacok megnyugszanak. Szóval kb. 6 hónap múlva várható az olaj árak normalizálódása.
Pandaka pygmaea
2022. április 04. 19:29
A moslék beleáll vajon, hogy igazodjunk mi is? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!