Nem mondja meg Arató, szavazna-e a cégeltüntető szövetségesére

2022. március 13. 10:00

Amennyiben a DK kőbányai képviselőjelöltje Gyálon adja le voksát, előfordulhat, hogy arra Fricsovszky-Tóth Péterre fog szavazni, aki mögül még a helyi párttársai is kifaroltak zűrös üzleti múltja miatt.

2022. március 13. 10:00
null
Nagy Gábor

Arató Gergely sem hajlandó reagálni a Mandiner.hu többszöri megkeresésére. Pedig csupán azt szerettük volna megtudni a Gyurcsány-párti országgyűlési képviselőjelöttől,

Mert bár a 2002 és 2010 közötti időszakban kormányzati szerepköröket is betöltő politikus Budapest 9-es számú egyéni választókerületében méretteti meg magát Détári Lajossal [MEMO], Gál Péterrel [Munkáspárt – ISZOMM], Vékony Csongorral [Mi Hazánk], Demény-Nagy Kristóffal [Normális Párt], Hankó Klárával [MKKP] és a kormánypárti Pap Sándorral szemben. Viszont információink szerint a DK parlamenti képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese gyáli állandó lakcímmel bír.

Neve szerepel a Pest megyei hetes számú egyéni választókörzethez tartozó névjegyzékben. Vagyonnyilatkozatában úgyszintén egy gyáli ingatlan van feltüntetve. Vonatkozó korábbi felvetésünket pedig cikkünk megjelenéséig nem tagadta.

Így a szivárványkoalíció egy olyan jelöltet indít a Kőbányát és Kispest egy részét magába foglaló körzetben, aki több mint 20 kilométerre lakik lehetséges választóitól.

Kényes ügy

Amennyiben Arató Gyálon adja le voksát, előfordulhat, hogy arra a Fricsovszky-Tóth Péterre fog szavazni, aki mögül még a helyi ellenzék is kifarolt a képviselőjelölt hiányos vagyonnyilatkozatai, cégeltüntetései miatt.

Egy gyáli DK-s önkormányzati képviselő azt mondta portálunknak, a helyzet olyannyira elmérgesedett Pest megyében, hogy a Momentum és az MSZP helyi szervezete sem kampányolt Fricsovszky-Tóth mellett.

Indokként említette, hogy Márki-Zay Péter bizalmasa egyrészt épp az ellenzéki előválasztási procedúrát megelőzően szabadult meg a végrehajtásoktól terhelt, adótartozásokat is felhalmozó érdekeltségeitől.

Másrészt egy, a lapunk által megszerzett, az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek címzett levélben többedmagával arra is felhívták a figyelmet,

ezért arra kérik a hódmezővásárhelyi polgármestert, hasson képviselőjelöltjükre, hogy az bizonyítsa: szerzett-e vagy nem diplomát.

A kormányfőjelölt sem erre, sem portálunk kérdéseire nem reagált.

Nem mellékes ugyancsak, hogy Fricsovszky-Tóth hiányos vagyonnyilatkozatairól, cégeltüntetéseiről Márki-Zay mellett Arató főnöke, Gyurcsány Ferenc is tudhatott. Csakhogy az ellenzéki gyáli önkormányzati képviselő elmondása szerint a DK első embere nem volt hajlandó ezekről tudomást venni. Ennek fényében továbbra is kérdéses,

Amennyiben Arató Gergely mégis válaszol a Mandiner kérdéseire, frissítjük cikkünket.

Nyitókép: Facebook // Mandiner

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2022. március 13. 12:52
Most nagyjából minden komcsi úgy iszkol a kérdések elől mint Gurmai asszony.
Ízirájder
2022. március 13. 10:20
Mondania sem kell, persze hogy rá szavaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!