Elkezdődött a tanári szakszervezetek sztrájkja

2022. március 16. 07:13

Határozatlan idejű országos sztrájkot hirdetett a két tanári szakszervezet szerda reggeltől.

2022. március 16. 07:13
null

Szerda reggel 8 órától kezdődik a határozatlan idejű országos tanársztrájk, amit a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hirdetett meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kezdeményezéshez hány iskola és hány tanár fog csatlakozni. 

A kormány és a szakszervezetek több hónapon keresztül tárgyaltak a bérhelyzetről és más kérdések rendezéséről. Az első figyelmeztető sztrájkot az esemény után jogerősen törvénytelennek ítélte a bíróság, ezek nyomán a kormány átírta a sztrájk szabályozását.

Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke arról beszélt: amennyiben látják, hogy a kormány valóban kész konkrétumokban megállapodni a szakszervezetekkel, úgy megszüntetik a határozatlan idejű sztrájkot.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. március 16. 14:53
Tiszta haszon! A sztrájkolók addig se mossák a gyerekek agyát. ;-)
irigszemcse
2022. március 16. 12:57
A gyerekek két éve alig járnak iskolába a covid miatt, a média tele van azzal, hogy mennyire káros rájuk lelkileg, mentálisan a bezártság, a szeparáció. Erre most a szivárványszínű tanárok kérik a szülőket, hogy ne engedjék iskolába a gyerekeket a szülők. Köszi, üljön itthon megint a szerencsétlen, nyomja a gombot, mert a tanára a jogaiért áll ki éppen. Másképp kéne megoldani, ennek a gyerekek isszák a levét!
Frutti
2022. március 16. 12:44
MÁSKÉPPEN: NE HASZNÁLJÁTOK ELLENZÉKI CÉLOKRA A PEDAGÓGUSOKAT!
Frutti
2022. március 16. 12:43
MEGJEGYEZNÉM, NEM MINDEN PEDAGÓGUS ELLENZÉKI! Ezt jól jegyezzétek meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!