A MÁV-START járműállománya 115 új villamos mozdonnyal bővülhet

2022. március 26. 10:21

Eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás.

2022. március 26. 10:21
null

Eredményesen zárult a 115 villamos mozdony beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás – olvasható a MÁV-START Facebook-oldalán. Mint írják, a MÁV-START ezt követően a nyertessel keretmegállapodást köt, így 90 db két és 25 db három áramrendszerű villamos mozdony beszerzésével újulhat meg a 40 éves átlagéletkorú vontató járműállománya.

Az új, nagy teljesítményű mozdonyokkal elsősorban az elöregedett V43 sorozatú, 120 km/h maximális sebességű villamos mozdonyokat váltják ki. Az új járműveknek 200 km/h sebességre is alkalmasnak kell lenniük, és energiafelhasználás szempontjából is jobb hatásfokúak lesznek. Az új villamos mozdonyokat döntően az IC szolgáltatás megújítására és az IC+ szolgáltatás bővítésére használják fel.

A keretmegállapodást a MÁV-START a nyílt közbeszerzési eljárás nyertesével, a Siemens Mobility Kft. és Siemens Mobility Austria GmbH közös ajánlattevőkkel köti meg. A nyertes ajánlattevő a verseny eredményeként a becsült értékhez képest kedvezőbb végleges ajánlatot adott.

Nyitókép: MÁV-START Facebook-oldal. Illusztráció.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. március 27. 17:33
Mar reg lejart a tender eredeti hatarideje, ideje vokt mar' En nagyonvartam. Kerdes, higy mikir erjeznek meg tenylegesen. Nagyot fog dobni sok nindenen, kevesebb fovyasztas, jobb gyorsulas, krvrsebb mrghibasodas.Hajra MAV
Reszelő Aladár
2022. március 26. 18:49
Ezek a mozdonyok is előre visznek nem hátra!
nempolitizálok
2022. március 26. 13:25
Orbán lopott egy csomó mozdonyt. Amúgy ha már lúd, legyen kövér, lopott mellé egy hadijárműgyárat is.
olajfa1
2022. március 26. 12:52
". A nyertes - Siemens Mobility Kft. és Siemens Mobility Austria GmbH- ajánlattevő a verseny eredményeként a becsült értékhez képest kedvezőbb végleges ajánlatot adott. MERT EZT IS "ELLOPTA Orbán"... meg csak a Mészáros Lőrinc gázszerelő nyerhet meg mindent Magyarországon!... A liberálbolsifasiszták meg HAZUDNAK REGGEL ÉJJEL MEG ESTE!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!