Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium horvátországi robotrepülőgépről

2022. március 11. 15:52

A repülő eszköz, mint később beigazolódott egy TU-141 típusú drón volt.

2022. március 11. 15:52
null

Egy, a légtérben a radarképernyőn időnként érzékelhető repülő tárgyat észlelt a Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata 2022. március 10-én az éjszakai órákban Magyarország légterében – közölte a Honvédelmi Minisztérium. A repülő eszköz, mint később beigazolódott egy TU-141 típusú drón volt, amelyet az utóbbi időben az elavultsága miatt elsősorban kiképzési légicélként alkalmaztak – írták, hozzátéve, hogy ilyen eszközzel az ukrán, de korábban az orosz hadsereg is rendelkezett.

A közleményben úgy fogalmaznak: a nagy sebességgel közlekedő eszközt már Ukrajna területén is érzékeltük. Magyarország légterébe – Románia légterét érintve – Csengernél lépett be. A Magyarországra történő belépésétől mindvégig nyomon követve és ellenőrzés alatt tartva, az az ország légteréből távozott.

A honvédség arról ír: az éjszakaihoz hasonló esemény pénteken, a déli órákban is történt Magyarország légterében, most az észak-keleti országrészben. Tekintettel az előzményekre, a készültségi szolgálatban lévő Gripenek ellenőrizték az érintett légteret, azonban semmiféle légijárművet ott nem találtak.

„Az ukrán háborús konfliktus miatt különösen fontos, hogy megfontoltan és higgadtan kezeljük az ilyen eseményeket. Hazánk célja továbbra is az, hogy kimaradjon ebből a háborúból, elkerülje azt, még abban az esetben is, ha ilyen, vagy ehhez hasonló események akár provokatív jelleggel történnek” – írták.

(MTI-OS)

Szovjet érából származó felderítő robotrepülő zuhant le Horvátországban

Bár szakértők véleménye szerint pilóta nélküli jármű zuhant le, ugyanakkor sajtóhírek alapján a roncstól nem messze két ejtőernyőt is találtak. Bővebben...

Nyitókép: YouTube

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. március 14. 17:03
Marketing duma annak leplezésére, hogy a magyar légvédelem már megint csődöt mondott. Képtelen az ország légterének az ellenőrzésére és megvédésére.
pandalala
2022. március 12. 22:59
Gyéressy Károly
2022. március 11. 22:01
Tényleg eltűnik az X, és egy rakás hülye tölti meg a képernyőt? Mert, akkor viszlát mandi.
airmax
2022. március 11. 21:25
Kizárt, hogy az összes elmebeteget olvassam... Ha a Mandiner nem ad lehetőséget a kb 100-150 teljesen idióta kötekedő buta majomtól való megszabadulásra akkor részemről kalap kabát.. Nem értem, hogy a normális többség által kirekesztett barmok föl lettek szabadítva pont a választás előtt.. Eddíg csak egymást szórakoztathatták most besároznak mindent... És akkora a pofájuk mintha népszerűek lennének..... Pedig csak szakmányban kommentelnek minden baromságot... A normális emberek pedig nem tudnak ésszerű diskurzust folytatni mert ezek a sötét barmok minden szétvernek.. Ön tökönlövésben a Mandiner európai szintre lépett. :((((((((((((((((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!