Gyurcsány és Márki-Zay még a baloldal kampánydalát is Amerikából másolták

2022. március 11. 20:51

Deák Dániel Facebook-oldalán mutatta be a hasonlóságot Márki-Zayék indulója és Patti Smith mozgalmi dala között.

2022. március 11. 20:51
null

„Gyurcsány és Márki-Zay még a baloldal rémes kampánydalát és annak koreográfiáját is Amerikából koppintotta. Annyira nem voltak képesek, hogy sajátot találjanak ki!” – írja az elemző közösségi oldalán, aki egy videóban állította párhuzamba a két dalt.

A két szám szinte ugyanaz: a Telex egy keddi cikkében meg is írta, hogy ez a kísérteties egyezés azért van, mert a dal Patti Smith támogatásával, engedélyével és együttműködésével született.

A „People Have the Power” című eredeti dal egy rockdal 1988-ból, amelyet Patti Smith és Fred Sonic Smith közösen szereztek.

 című eredeti dal egy rockdal 1988-ból, amelyet Patti Smith és Fred Sonic Smith közösen szereztek.

Az eredeti verzió: 

A magyar másolat:

Nyitókép: YouTube

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasgyari Tibi
2022. március 15. 19:19
Patti Smith kampány dalát a görög szélsőbal-anarchista part (sziraz) is használta. Nem azért írom mert nem szimpatikus Patti Smith, egy igazi lázadó, aki Jehova tanúi családba született, és mindent tagadott. Maga a hatalom a népé egy baloldali kommunista gondolat, de egy demokráciában nem sok értelme van. A hatalom azé akit megválasztanak.
Silences
2022. március 13. 21:40
Ennyire mélyen már rég volt a jobboldali média. Mondjuk itt a BayerZsóóti.. mit vártam.. Amúgy mikor még vállalható volt a Fidesz, akkor mi is volt a kampánydal - ROXETTE - Hallgass a szívedre, szavazza a Fideszre... Na jól el is b@szták a kedvenc zeném.. mert megutáltam a hazug Fiatal ál-Demokratákat... Aztán a kokárdát is hagyja kinn aki Fideszes... tehát ezt is kisajátították ...bemocskolták Jobb ha mélyen hallgattok.. Mellesleg nekem énekelhet, táncolhat bármelyik - már rég eldöntöttem kire szavazok (vagyis ki ellen).
Lajoss
2022. március 13. 12:20
Dani,a gazdád Moszkvába járt töltekezni..az jobb?!
I_Isti
2022. március 13. 11:10
Pedig én aszittem, hogy a régi, kommunista alkotmányból lopták a refrénjét: I. FEJEZET A Magyar Népköztársaság társadalmi rendje 1. Magyarország: népköztársaság. 2. (1) A Magyar Népköztársaság szocialista állam. (2) A Magyar Népköztársaságban minden _hatalom_ a dolgozó _népé_
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!