Orbán Viktor: Már 429 ezer menekült érkezett Magyarországra

2022. március 16. 17:23

A kormányfő a határon tett látogatásán arról beszélt, a következő három napban megszervezik a jövő hét védekezését.

2022. március 16. 17:23
null

„A következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani ” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán délután útban a debreceni laktanya felé.

A kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta, a következő három napban ott fognak dolgozni. Ennek az az oka – folytatta –, hogy

a szerda hajnali jelentések szerint már 429 ezer menekült érkezett Magyarországra.

Már nemcsak a háború elől, hanem a háborúból is menekülnek

A háború pedig nem csitul, hanem kiterjed, és ahogy a háború kiterjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket – mutatott rá a kormányfő. 

Hozzátette: azért jönnek ilyen sokan, mert

most már nemcsak a háború elől, hanem a háborúból is menekülnek. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország eddig minden menekültet el tudott látni,

– fogalmazott a miniszterelnök.

 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. március 16. 19:31
Nulla konkrétum, szokás szerint.
káli
2022. március 16. 19:18
A törpevajdátok eljátsza hogy csinál valamit, a totyakos békegalamb! DDD
nempolitizálok
2022. március 16. 18:44
Nagy szerencséjük van Orbánékkal, Gyurcsányék versenyt lopnának a Momentummal és Jakabékkal. Még a vonat sem lenne nekik ingyen.
GyurkaPista
2022. március 16. 18:41
SZép munka! De! Hiányolom a részleteket. Hányan maradnak, hányan mennek tovább. Hányan kértek menekült státuszt? Hányan kívánnak letelepedni? Mennyi magyar és mennyi ukrán van köztük? Érdekes lenne tudni. Ha ügyesen kezeljük a helyzetet sokat profitálhatunk belőle, értsd fiatalok, egyetemisták integrálása, nyelvoktatása, munkához segítése. Hiszen az elmúlt 2 évben elvesztettünk 44000 embert covidban, továbbá a természetes fogyás is évi cca. 30000, ez 100000 ember elvesztése bő két év alatt, ráadásul több mint 80000 be nem töltött állás van Magyarországon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!