Így került a volt Jászkun Volán-üdülő Gyurcsányék szolnoki jelöltjének befolyása alá

2022. március 09. 15:40

Bár Sziráki Pál rendszeresen a kormányt kritizálja, a 444.hu beszámolója szerint Sziráki cége 35 millió forint turisztikai támogatást zsebelhetett be.

2022. március 09. 15:40
null

Sziráki Pál a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indul az idei választáson Szolnokon és környékén. Gyurcsány Ferenc embere korábban a helyi busztársaság élén is állt, amelytől – közvetett módon – egy üdülőt is sikerült szereznie Tiszaligetben.

Hárommilliós haszon fél év után

Az értékes helyen fekvő, Jászkun Volán-üdülő ugyanis a Drot.info birtokába került dokumentumok szerint a helyi busztársaságtól előbb 22 millió forintért ingatlanfejlesztőkhöz, majd (mindössze fél év elteltével, 25 millió forintért) két orosz állampolgár gazdasági társaságához került. Érdekesség, hogy kézbesítési megbízottjuk Sziráki Pál lett, cégük ügyvezetője pedig Sziráki Pál testvére.

„Privatizáció, orosz szál, bizniszelés, képmutatás”

A Drot.info szerint időközben éppen az üdülő környéken építették meg a gyönyörű Tiszavirág-hidat, és sokat nőtt a Tiszaliget fénye is, de az üdülő kapcsán a legérdekesebb mozaik még is az, hogy napjainkban a privatizált egykori buszos üdülőt is Sziráki hoteljével együtt működtetik.

A portál helyi forrásai szerint ugyanis az oroszos nevű, (részben) Sziráki által tulajdonolt és működtetett Trojka hotel három épülete közül az egyik a magánosított üdülőhöz tartozik. Nem beszélve arról, hogy

bár Gyurcsány embere, Sziráki Pál rendszeresen a kormányt kritizálja, a 444.hu beszámolója szerint Sziráki cége 35 millió forint turisztikai támogatást zsebelhetett be.

A fentiek fényében aligha meglepő, hogy miért éppen Sziráki Pál lett a Gyurcsány-Dobrev-páros jelöltje a szolnoki körzetben” – fogalmaz a Drot.info. Mint a portál fogalmaz: „az is feltételezhető, hogy az éppen teli szájjal »oroszozó« Márki-Zay kampányának sem jön jókor Sziráki előélete és céges múltja”.

 

Nyitókép:  Facebook

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya66
2022. március 09. 18:23
Nem az a baj, hogy nyer a cége,-ha megfelel a követelményeknek akár nyerhet is- hanem az, hogy közben farizeus módon azt kiabálják teli szájjal, hogy a Fidesz ellopja a támogatásokat. Aztán jön a Cseh ügy, ez és még sok másik ami ellentmond az állításaiknak.
elégia
2022. március 09. 18:20
Sziráki fotója egy magabiztos sunyi gazembert mutat.
villogókékfog
2022. március 09. 18:12
Hogy mondta OV? Még a ránk nem szavazók is jobban járnak velünk, mint a baloldallal, Ezek minket földönfutóvá akarnak tenni, mi pedig támogatjuk. Diktatúra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!