Amerikai bombázók jelentek meg a magyar légtérben

2022. március 07. 13:25

A B-52-esek nagy hatótávolságú, nehéz bombázók, amelyek akár atomfegyver hordozására is alkalmasak.

2022. március 07. 13:25
null

Hétfőn két amerikai B-52H Stratofortress repült át a magyar légtéren – adta hírül a 24.hu.

Az angliai fairfordi bázisáról felszálló gépek Németországon, Csehországon és Szlovákián keresztül érkeztek a térségbe. Mindkét gép délben Balassagyarmat felett lépre át a határt.

Az amerikai légierő B-52-esei nagy hatótávolságú, nehéz bombázók, amelyek akár atomfegyver hordozására is alkalmasak.

Egy hasonló gép a múlt héten már járt az ukrán határ közelében. A bombázó akkor is Magyarország északkeleti részén repült át, Romániában pedig kikapcsolta a jeladóját – írta a portál.

Nyitókép: GERTRUD ZACH / US DEPARTMENT OF DEFENSE / AFP

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. március 08. 18:27
Valamikor volt a NATO és a Varsói szerződés. Az egyensúly és a béke biztosítva volt. Most az egyensúly felborult, csak reménykedhetünk a békében. Gyurcsány idejében békében élhettünk, reménykedünk abban, hogy Orbán idejében is békében élhetünk. Bízzunk abban, hogy jól lavíroz. Engem nem zavarna, ha ágyban párnák között kellene búcsút mondanom.
Járványfigyelő
2022. március 07. 18:46
Na, mindjárt hazaérnek: https://fr24.com/GORGON12/2b0d72fd Jó amúgy a hívójel, GORGON :-) A bennfentesek csak BUFF-nak becézik, Big Ugly Fat Fucker :-D
Molnár Jenő
2022. március 07. 18:29
Márky Zay és Gy. Fecó mehet harcolni hadtapos lehete a Dobrev ,mutassanak példát. Többször mondták nem félünk most példát mutathatnak. Itt az idő a baloldal mutasson példát akkor ha odamentek felnézunk rájuk. De egyenesen Kijevbe.
Dr. Greta Grünberg
2022. március 07. 17:52
Willkommen! Felcsút felé nem repültek? Valami kis szuvenírt ledobhattak volna már a hatvanpusztai gyakorlótérre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!