Varga Judit üzent Márki-Zay Péternek

2022. február 13. 17:13

Gyerekkora kedvenc időtöltésével üzent a baloldali miniszterelnök-jelöltnek az igazságügyi miniszter.

2022. február 13. 17:13
null

„Hátha mégis sikerül. Gyerekkorom egyik kedvenc időtöltése volt Diósgyőrben…” – ezzel a szöveggel posztolt magáról fotót Varga Judit Facebook-oldalán, amelyen a miniszter egy keresztrejtvényt fejt. 

Gondoltam megpróbálom, ha már a baloldal szerint egy keresztrejtvényt sem tudunk megfejteni”

– fűzte hozzá Varga Judit egy kommentben.

A miniszter Márki-Zay Péter azon okfejtésére célzott, mely szerint a nők nem biztos, hogy meg tudnak fejteni egy keresztrejtvényt. A miniszterelnök-jelölt egy megfejtett keresztrejtvényt kapott postán, s mint fogalmazott, „helyesírása alapján” gondolja azt, hogy nő küldte neki a keresztrejtvényt, majd elhangzik az is, hogy mivel a megoldás is benne van a keresztrejtvényes újságban, ezért „nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni”. 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2022. február 15. 10:28
Valahogy így, de ami igazán zavar,hogy a többség nem érvel csak anyázik. Igen ,ha olvasok értelmes véleményt akkor próbálok érvelni. Erre általában nem jön válasz, anyázásra mit írjak..?
aldasban es hitben elve
2022. február 14. 17:56
Ebben az egész mzp-keresztrejtvény állats ágban a legnagyobb bökkenő már nem is a nők becsmérlése. (Tudjuk első perctől, mi várható ettől e gyűlölettol izzó lénytől.) Kekeckedését ugyebár a "helyesírás"-kifejezés használatával magyarázza, egyben nyugtázza: jól van megfejtve. Ha így történt, akkor ez az ember életében nem fejtett keresztrejtvényt. Ha az jól van megfejtve, ergo: pontosan kijött a megfejtés-sorba az oda tervezett szöveg, akkor dugig lehet helyesírási hibával is, ám e hibákat a rejtvény készítője nyilván valamilyen nyelvi vagy nyelvtani okkal oda és úgy tervezte. A megfejtő részéről egy jól és pontosan megfejtett rejtvény esetében nem lehet helyesírási hibáról beszélni. Ha ilyen fura dolog előfordulna, akkor a helyesírási hibát nem a megfejtő, hanem a feladvány készítője követte el (pl. más megoldás nem volt) szándekosan valamilyen, szükség esetén nyelvileg magyarázható és igazolható oknál fogva. Tehát egy "jól megfejtett" keresztrejtvény esetében nem lehet megfejtői hibáról beszélni, mert nincs értelme. Ha a megfejtő a megfelelő meghatározás vagy berögzült rossz helyesírási ismeret miatt úgymond hibát követ el a rejtvényben és azt nem korrigálja, egyszerűen nem jön ki a megfejtés, vagyis ez esetben a rejtvény nem "jól megfejtett", hanem "nem megfejtett" feladványként minősítendő. Ha ez a kekec szörnyeteg mégis a betűk (nyilván - olyan, amilyen, de -nyomtatott betűkről van szó) stílusa, formája, szépsége vagy rondasága, olvashatatlansága vagy éppen szépen írt szabványossága alapján lelt okot az újabb primitív és gyalázkodó itéletalkotásra, akkor bizony tragikus szellemi állapotban van és intelligenciájának már nem is lévő, soha nem letezett szintjét bizonyította. A helyesírásnak semmi, de semmi, a legfikarcnyibb köze sincs a tetszetős vagy éppen csúnya íráshoz. A kettő között legalább akkora az üvöltő különbség, mint a mi kommunisták alatt nyögött keserves életünk és az elmúlt 11 esztendő reményteljesen és békében élhető újjávarázsolt Magyarországa között. Ha jól lett az a nyavajas rejtvény megfejtve, ha nem, a Jóisten áldását, segítségét, megtartó odafigyelését kérem Kormányunk Vezetőire és Tagjaira. Kívánnék jót aktuális ellenségeinknek, az Ellenzéknek is, de nem tudhatom megtenni, mert nekik nincs istenük. Az ő lángoszlopukat gyűlöletnek hívják. Ezzel az érzülettel nekünk nincsen dolgunk.
edico
2022. február 14. 16:59
A Hölgy azért küldte a megfejtett rejtvényt makinak, hogy tudassa vele, ő(maki) is ilyen rejtvényeket fejteget, amire nagyon büszke.
Somaa
2022. február 14. 12:01
Senkit nem érdekelsz sunyi csaló hazug hazaáruló orbáncseléd kurva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!