Sztrájkot hirdet a Mozdonyvezetők Szakszervezete

2022. február 02. 14:38

Közleményükben azt írják, hogy a tagságuk  nem fogadja el, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset-veszteséget ne kompenzálják.

2022. február 02. 14:38
null

„A Mozdonyvezetők Szakszervezete Küldöttközgyűlése mai ülésén – az eredménytelenül lezárult kollektív munkaügyi vita után – úgy döntött, hogy 2022. március elején határozatlan ideig sztrájkot hirdet a vasúti személy-és áruszállítást érintően, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset veszteség kompenzálására” – írja közleményében a szakszervezet.

A tagságuk ugyanis nem fogadja el, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset-veszteséget ne kompenzálják. Ezért a szakszervezet „felszólítja a MÁV-START Zrt. vezetését a tárgyalások haladéktalan megkezdésére és a személyszállítást érintő munkabeszüntetés még elégséges szolgáltatásának egyeztetésére” – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Siese Veenstra

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konzervatív átlagpolgár
2022. február 12. 07:19
Azért az megnyugtató hogy az itteni kommentelők nem mozdonyvezetők. Sokkal több lenne a vasúti szerencsétlenség. Az átlag mozdonyvezető sokkal okosabb mint az átlag Mandi kommentelő. Ez a szerencsénk.
pitypang1125
2022. február 03. 09:46
Jaja, csak éppen a tagság nem támogatja egyrészt, másrészt pedig mivel három éves bérmegállapodást írtak alá, nem is jogszerü a követelésük.
pitypang1125
2022. február 02. 21:45
Nem lesz abból semmi. Aláírtak 3 éves bérmegállapodást, a bíróság jogellenesnek fogja nyílvánítani. Ha annak ellenére is megpróbálják, a szakszervezeti vezetők repűlnek az állásukból, az okozott kárt pedig a szakszervezet vagyonából fogják fizetni. Nem mellesleg, a főbb szakszervezeteik, nem is csatlakoztak, nem is támogatják. Lukra futnak mint a pedagógusok.
Macskaszerelde
2022. február 02. 21:45
Szóval szerintem a sofőrök - kamion, busz, stb - messze jobban megérdemlik a jussukat és a megbecsülést, amelyet nem nagyon kapnak meg. Ezerszer jobban, mint a harmadik szomszédja is hülye vasutas - mozdonyvezető, akik mit tesz isten, pont választás előtt állnak le vergődni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!