Márki-Zay: Ha Orbán Viktor nem rettegne Mini Feritől, akkor nem plakátolta volna ki sok ezer helyre

2022. február 20. 17:11

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a magyarok nem Orbán Viktornak, hanem az ellenzéknek köszönhetik a megemelt közmunkás-és minimálbért, a 13. havi nyugdíjat, és a fiatalok SZJA-mentességét. Az is kiderült: nagyon sokan látták az évértékelő beszédét, még egy fideszes rokon is.

2022. február 20. 17:11
null

Két hét után újra hagyományos hétértékelőt tartott Márki-Zay Péter, aki múlt vasárnap a Partizánban vengészerepelt.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje újra Simon András szoros felügyelete mellett ült asztalhoz. Ehhez képest rögtön erősre sikerült a kezdés, amikor Márki-Zay arról beszélt, hogy csütörtöki évértekelőjét mennyien nézték meg: elmondta, pénteken nagybátyja temetésén volt Debrecenben, ahol odajöttek hozzá rég nem látott fideszes rokonok, akik szintén látták a beszédet. „Nem volt negatív visszajelzés” – mondta Márki-Zay.

Márki-Zay ezután arról beszélt, miért csak most adta vissza a 2006-ban megígért 13. havi nyugdíjat a Fidesz-kormány? Simon felvetését, miszerint most jutott ide el a gazdaság, Márki-Zay elhárította, és

leszögezte: ez egy „osztogatás”, aminek az az oka, hogy „Orbán Viktor fél”.

Szerinte azért fél, mert le lehet váltani, és mivel ezt az ellenzéki összefogás érte el, (mármint a Fidesz leváltásának esélyét - a szerk.) ezért szerinte az állampolgároknak az ellenzéknek kell megköszönnie „a viszonylagos jólétet” – a fegyverpénzt, a megemelt közmunkás-és minimálbért, a 13. havi nyugdíjat, és a fiatalok SZJA-mentességét.

A továbbiakból kiderült: Márki-Zay továbbra is vitázna Orbánnal, szerinte erre társadalmi igény is van. „Ha Orbán Viktor nem lenne iszonyatosan betojva Márki-Zaytól, akkor nem lenne tele az összes út, körút a Mini Feri-plakátokkal Budapesten és vidéken egyaránt. Ha Orbán Viktor nem rettegne Mini Feritől, akkor nem plakátolta volna ki sok ezer helyre” – mondta Márki-Zay. Simon kérdésére Márki-Zay leszögezte: nem kellett kifizetnie senkinek az 5+1 millió forintot, – erről itt olvashat bővebben – pedig mint kiderült, ez nem okozna neki gondot, mivel 11 millió forint van a kampányszámláján, amit hálásan köszönt „az embereknek”.

A szerdai EU-s bírósági ítéletről szólva Márki-Zay elmondta: ők „visszaszereznék” az uniós forrásokat, azt is elmondta, hogy hogyan:

azonnal csatlakoznának az Európai Ügyészséghez és Hadházy Ákost megtennék korrupcióügyi miniszternek

Szóba került Márki-Zay minapi, csongrádi „házalása” is. „Az emberek többsége mikor beszélgetünk velük, azt mondja: »hát jó a Fidesz, meg vagyunk vele«.És az egészségügy? És a kórház? Nagyon sokm panasz van! A propaganda először elaltatja az embereket, eleinte azzal foglalkoznak, hogy akkor én két évvel ezelőtt most mondtam-e viccet vagy nem mondtam. Azt nem értik meg, hogy az, hogy nyomorultul élnek, hogy az egészségügy kritikán aluli, hogy emberek haltak, ezeket most meg lehet változtatni. A beszélgetésben ez átfordul, és akkor elkezdenek gondolkozni, hogy akkor ezt meg lehet változtatni” – magyarázta Márki-Zay.

A beszélgetés legvégén olvasói kérdésre Márki-Zay Péter válaszolt egy eddig keveset tárgyalt felvetésre is, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a marihuána dekriminalizációját vitatémának és megfontolhatónak tartja. 

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toyoda
2022. február 21. 13:53
Államadóságról!!!! A legnagyobb baromság az állam(háztartás)adósságot nominálisan megközelíteni! Pl. mennyi volt 1995 meg mennyi most. GDP arányosan is egy jó nagy baromság, mert állományi adatot (adósság) összehasonlítani forgalmi adattal (GDP) nemigen szerencsés! Körte-alma esete, bár ma ez a közgáz trendi. Igazából a teljes vagyonhoz kellene mérni, annak van értelme csak. Ráadásul, amikor anno még a statisztika mérés mérte a nemzeti vagyont, a vagyonmérlegben kikonszolidálták a magánszektor kötvénykövetelését és az államháztartás kötvénytartozását, mert a nemzet egészére nézve ennek nincs értelme. Egyedül a külföldi kötelezettségek tekintetében maradt meg az államadósság értelmezése. Ezért van az hogy Japán 270% államadóssággal vígan elvan. Egyedül az számít, hogy külföldi kezében van e a követelés (vagy sem). Külföldinél is nézni kell a nettó pozícióst. Na kb. ennyit számít az államadósság. Másik, aki azt hiszi és hirdeti, hogy az államadósságot visszafizetik egy barom.
kronosz85
2022. február 21. 11:47
Tőled az emberek félnek, hogy tönkrebasszátok azt, amiért 12 évig dolgoztunk. Megint 100 nap alatt lenulláztok mindent, utána meg csak sanyargattok, ahogy előtte is tettétek. A másik oldal eközben meg adót csökkent.
kovácslajos1930
2022. február 21. 09:02
Orbánt egy általános iskolás is legyőzné vitában, csak szembesíteni kellene 20 évvel ezelőtti önmagával, meg mészáros lőrinccel
B_kanya
2022. február 21. 08:09
Ha "félaZojbán", akkor a te négerezésed és "huszonötmaszkésguminélküliférfi" meg többi buzizásod-zsidózásod miről árulkodik, migránsnácizay petike? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!