Rasszista bejegyzést posztoltak Kunhalmiék

2022. február 13. 18:44

Épphogy csak megindult a választási kampány, az MSZP társelnökének sikerült feketeként ábrázolnia a kormánypárti ellenfelét: Lévai István Zoltánt.

2022. február 13. 18:44
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

„Engem Ti választatottak meg, dr. Lévai István Zoltánt Orbán Viktor választotta ki” – olvasható azon a montázson, amelyet Kunhalmi Ágnes helyezett ki minap a közösségi oldalára. A posztot azóta levették. Talán nem véletlenül: Budapest 15-ös számú egyéni választókerületének baloldali jelöltje kormánypárti ellenfelét „afroamerikai rabszolgaként” ábrázolta. Íme!

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Bejáratott séma a montázskészítés baloldalon. Több jelöltet is úgy igyekeznek pozícionálni, hogy azok már megmérettették magukat egy előválasztási procedúrán, holott annak hitelessége erősen kétséges – minderről bővebben IDE kattintva olvashat.

Visszatérve az MSZP társelnökének botránykeltő Facebook-bejegyzésére: egy, a hírrel foglalkozó poszt alatt megjelent a párt kerületi fotósának, Ruzsa Istvánnak egy kommentje: „Ne vicceljünk már! Kampányban minden lehet, mi ebben a rasszista? Mondom a szakkifejezéseket, jó? A clarityt felhúzta száz százalékra, túl sok maradt a fehér, azt meg lehúzta nullára! Kész a kép! Mi ebben a rasszista?” – írta, azt is megüzenve Tóth Kálmán fideszes önkormányzati képviselőnek:

Ha gondoljátok, segítünk ilyen kampányfotókat készíteni.”

Nem reagált a szocialista országgyűlési képviselő

Megkérdeztük Kunhalmit, miért ábrázolták Lévai István Zoltánt így, s hogy mire utal Ruzsa István megjegyzése, amely szerint „kampányban mindent lehet”, válaszokat azonban nem kaptunk.

***

Mint ismert, a szocialista politikust 8 évvel ezelőtt ejtőernyőztették be a XVIII. kerületbe, Simon Gábor egykori pártelnök botrányát követően. A Fidesz-KDNP jelöltje születése óta a kerületben él, kilenc évig volt Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere.

Nyitókép: Facebook

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. február 14. 17:43
nem elég, h ez a nő folyton szív, még a grafikusnak is ad belőle? nagyon gáz... :))))
nyugalom
2022. február 14. 15:27
Ez a mű nő ritka barom es a bandaja! Hüjjjje, vihogó venlany! Komcsi karrierista!
Most80
2022. február 14. 15:22
A szovjet lány kicsit sem akar sugallni valamit ezzel a két, erőlködve megválasztott, retusált fotóval. (Igaz, hiába erőlködik, akkor is szimpatikusabb az alsó alak.)
Lajoss
2022. február 14. 14:33
Ez nem olyan fekete,ez csak szarral van bekenve..az meg jogos..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!