Kormányzati Tájékoztatási Központ: a Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra

2022. február 24. 18:26

A kormány hírlevélben osztotta meg az ukrán helyzettel kapcsolatos álláspontját.

2022. február 24. 18:26
null

Valószínűleg ezekben a percekben sokan megkapják a Kormányzati Tájékoztatási Központ levelét, amelyet alább teljesen terjedelemben közlünk:

„Tisztelt Honfitársunk!

Magyarország közvetlen szomszédságában sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be: egy háború, amelyet még a legnagyobb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudtak megakadályozni. Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk. Aggódunk Ukrajnáért, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, de a háború nem megoldás. Alapvető érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborús konfliktusból.

Éppen ezért felelőtlennek tartjuk és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.

Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös erőfeszítéseket. A Magyar Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra, nagykövetségünk minden segítséget megad az Ukrajnában tartózkodó magyaroknak.”

Nyitóképen: Honvédségi BTR80 csapatszállító harcjármű. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. február 24. 21:11
Kormányzati Tájékoztatási Központ: a Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra Mint a köztisztasági hivatal a télre, ugye? A nyitóképen látható vas (ha elindul) mondjuk egy sörétes puska ellen hatásos "páncélzattal" (7-9 mm vastagságú) rendelkezik. /A BTR–80 páncélzata gyenge: még a gyalogsági géppuska-sorozattal szembeni védettsége sem garantált minden lőirányból. /
kunfia
2022. február 24. 21:10
Orbán Viktor hadügyminiszterének nyilatkozata tegnap: " Oroszország nem úgy cselekedett, amit sokan vizionáltak, és nem támadta meg Ukrajnát, hanem azt választotta, hogy az újonnan alakult népköztársaságok kérésére bevonul azok területére, és ott békefenntartói feladatot lát el. Olyan megállapodást kötöttek, amely garantálja, hogy ott orosz katonák tíz évre békefenntartói feladatot lássanak el." https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/02/23/benko-tibor-a-magyar-honvedseg-az-orszag-vedelmenek-biztositasara-hivatott
csakirok
2022. február 24. 19:58
Kedves Kommentelők! Elhatároztam, hogy önkéntesként szeretnék segítséget nyújtani a menekülteknek. Tudja-e valaki melyik segélyszervezet kíván humanitárius segítséget nyújtani? Hol lehet jelentkezni? Ne csak a szavakkal, hanem tettekkel segítsünk embertársainknak! Jönne-e velem valaki az ukrán határhoz önkéntes munkára? Válaszokat ide kérem, köszönöm!
Frutti
2022. február 24. 19:52
Elérkezett a bizonyítás ideje. Minden politikus bizonyít az orosz-ukrán háborúhoz viszonyulásával. Egyesek nagyhatalmi, mások egyéb, látható, vagy láthatatlan érdekeik mentén alakítják ki álláspontjaikat. Márki Zay Péter jelölt álláspontja azonban megkülönböztetett figyelmet érdemel. Márki lényegében alig pár hónapja került igazán látóterünkbe, - akkortól ismerhettük meg igazán. Megtudtuk róla, hogy buta, hogy labilis idegállapotú, hogy forrófejű, hogy szemtelen, hogy tiszteletlen, hogy Megváltó-tudatos, hogy szavai szektavezért idézőek, és hosszasan sorolhatnánk alkalmatlanságának jeleit. Nem sorolom, helyette a háborús helyzethez viszonyulásán gondolkodjunk el. Egy ember, aki percek alatt képes volna háborúba, halálba küldeni magyar fiatalokat, katonákat, - képes volna fegyvereket küldeni az ukránoknak csupán azért hogy a nyugati szándékoknak eleget tegyen. Márki kiszolgál, feltehetően áruló, a magyar nép árulója. Háborúba akarja sodorna a magyarokat. Ezt nem hagyhatjuk. Márkit le kell váltani, ha magától nem távozik a politikai közéletből. Megemlítendő, Orbán Viktor komoly politikai tapintattal, érzékkel, de határozottan kezeli a helyzetet. Orbán nem heveskedik, döntései megalapozottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!