Visszalépett a kegyeletsértő baloldali jelölt, Gér Mihály

2022. február 14. 16:27

„Kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra” – írta Gér az üzenetek nyilvánosságra kerülése után.

2022. február 14. 16:27
null

Mint arról beszámoltunk, 2016. augusztus 26-án halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a fővárosban az Oktogonnál. Egy személygépkocsi két gyalogost ütött el a Budapest VI., Andrássy út 50. szám előtti kijelölt gyalogátkelőhelyen. A baleset következtében az egyik gyalogos, egy 19 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A másik gyalogost, egy 22 éves nőt a mentők kórházba szállították.

A Bennfentes szerkesztősége megtalálta Gér Mihály közösségi oldalon közzétett kommentárját a gázolásról.

Részegen ne rohanjatok elém a piroson lécci”

– írta Gér, aki arra is panaszkodott, a kocsija „csupa velő meg haj. Tök undi”. Bejegyzésében olvasható még, hogy „Na ki ölt ma embert”, illetve hogy „a csajt csak megnyomorítottam”. Arra a kérdésre pedig, hogy mi történt úgy válaszolt, az áldozatok azt gondolták, erősebbek az Audijánál. Részletesebben ide kattintva olvashat az ügyről.

Visszalép

Gér Mihály hétfő délután hivatalos közösségi oldalán osztott meg egy közleményt, a következőket írta:

„Hat évvel ezelőtt baleset részese voltam, vétlenségemet jogerős bírósági ítélet mondta ki. A jelöltállítási folyamatban erről tájékoztattam az ellenzéki összefogás illetékeseit. Ugyanakkor ma napvilágot látott egy privát csoportba írt üzenetem, amelyet közvetlenül a baleset után, sokkhatás alatt írtam. Noha szavaimért ugyanott bocsánatot kértem, be kell látnom: kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra. Ezért a jelöléstől a mai nappal visszalépek. Bár nem tehettem róla, az eset mély, kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennem. Rendkívüli módon sajnálom a történteket, és ezúton is szeretném együttérzésemről biztosítani az áldozatok hozzátartozóit. Kérem a sajtó képviselőit, hogy ne keressenek a témában”.

Következmények?

A közelmúltban Gér Mihály immár a második baloldali jelölt, aki botránya miatt megbukott. Ismert: Bangóné Borbély Ildikót diplomabotránya miatt zárták ki az MSZP-ből. A volt parlamenti képviselő valójában nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, holott a parlament.hu-n szereplő önéletrajza szerint ez a végzettsége. Hasonló diplomaügye van Hajnal Miklósnak, következménye azonban ezidáig nem lett. A Momentum politikusa úgy hivatkozott magára közgazdászként, hogy voltaképpen nincs is diplomája. Erről részletesebben ide kattintva olvashat.

Nyitókép: Gér Mihály Facebook-oldala

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andr1s
2023. június 08. 16:08
A párbeszédnél dolgozik megint hálozatépitési igazgató
Aerion
2022. február 21. 15:38
Nem értek egyet a visszalépésével. Szerintem nagyon rátermett egyénről van szó. Kellően moslékos. Nemzetidegen. Kultúridegen. Emberidegen. Csupa olyasmi, ami a kormányra törekvő emberiségellenes bűnözők legalapvetőbb sajátja. Mégis, kit akarnak azzal átverni, hogy az egyik moslékos szennyládát lecserélik egy másikra? Kit? 2022 évet írunk baszki, nem 1992-ben járunk. Megjegyzem, egy patkányt már akkor is kifütyültek. Most viszont - az összeset.
Ani40
2022. február 15. 08:19
Ez az állat óvodásokkal és általános iskolásokkal foglalkozó pszichológus? Ki a felelős azért, hogy egy ilyen szociopata ilyen állást tölt be? Veszélyeztetik a gyermekeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
arcademacho
2022. február 14. 22:54
semmi facse mnoderator / admin nincsen errefele? esetleg birosagnak nem adnak ki az elozmenyeket 2 evre? en vegigolvasnam szivesen hatha lenne valami terhelo erre a baromra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!