Belebukott Márki-Zay Péter jegyzője a vásárhelyi választási bizottságos botrányba

2022. február 21. 21:39

Csongrád-Csanád 04. OEVK-ban kirúgták a Pro Urbe-díjas pedagógust a bizottságból, hogy Márki-Zay ügyvédjének az ügyvédjelölt lánya bekerülhessen.

2022. február 21. 21:39
null

Hétfő este írta meg a Promenád, hogy Hódmezővásárhely jegyzője, Tatár Zoltán belebukott a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság (OEVB) körül kialakult botrányba. Tatár hétfőn beadta lemondását, amit Márki-Zay Péter polgármester elfogadott.

Az ügy abból robbant ki, hogy vélhetőleg politikai okokból kitették a deklaráltan független, pártatlan választási szervből egy köztiszteletben álló pedagógust. A helyére Márki-Zay Péter ügyvédjének lányát ültették.

Az ügy azért is érdekes, mert Márki-Zay többször kifejezte aggódását a választás tisztasága miatt.

A Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság (OEVB) tagjainak megválasztása kapcsán ugyanis kiderült, hogy a képviselő-testület tagjai által megismert eredeti előterjesztés helyett Tatár Zoltán jegyző mint az érintett egyéni választókerületi választási iroda (OEVI) vezetője hirtelen egy új, úgynevezett „javított” indítványt nyújtott be. Az eredeti előterjesztés szerint Feketéné Dr. Szemző Margit, Dr. Bartha Béláné Dr. Farkas Margit és Faragóné Szénásy Emese lettek volna a választási bizottság tagjai, ám a február 15-i „javított” indítvány értelmében gyakorlatilag „kivágták” a bizottságból a Bethlen Gábor Gimnázium köztiszteletben álló nyugalmazott pedagógusát, a Pro Urbe-díjas Faragóné Szénásy Emesét, és helyette Dr. Kecskés Fanni ügyvédjelöltet javasolták. Aki egyébként Márki-Zay Péter polgármester, az érintett választókerület baloldali képviselőjelöltje ügyvédjének a lánya.

Nyitókép: Hódmezővásárhely, 2018. május 29.
Tatár Zoltán aljegyző (b), Kis Andrea (MSZP, k) alpolgármester és Márki-Zay Péter (független) polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. február 22. 10:14
trüdó do re mi SZÓ
Hatter
2022. február 22. 09:56
Tisztességes magyar ember nem szavaz erre a baloldali liberális söpredékre.
Ugyan már
2022. február 22. 09:38
"Jéé,hát te mit keresel itt lányom?"
simonvitéz
2022. február 21. 23:27
Na most alighanem Márky Szar kérte meg a jegyzőt ilyen művelet végrehajtására. Később még nyíltan letagadta és az arcába hazudott. A jegyző meg, más választása nem lévén, benyujtotta a lemondását. Mondjuk érdekes lesz, ha mondjuk pár hét múlva kiderul, felvétel is akad MZP kérésérol..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!