„A magyar demokrácia még lélegzik” – francia újságírók írtak könyvet Orbán Viktorról

2022. február 17. 09:37

A nemrég megjelent műben megállapítják: a kultúrában és a médiában vannak ellenállási pontok az Orbán-rendszerrel szemben.

2022. február 17. 09:37
null

A liberális-keresztény La Croix a francia újságírók – a La Croix munkatársa, Corentin Léotard irányításával – munkája eredményeképp megjelent „Magyarország Orbán alatt” című könyvet mutatta be, amely bepillantást ad Magyarország állapotába másfél hónappal a választások előtt. Magyarország kapcsán gyakran lehet hallani Orbán Viktorról, „Európa fenegyerekéről”, az illiberális demokrácia szószólójáról, akit Brüsszel autokrata túlkapások miatt bírál. Az ország azonban jórészt ismeretlen a francia olvasók előtt.

A könyv főszereplője nem Orbán Viktor, alakja azonban jelen van az egész műben. Az oldalakon megjelennek a kormánypárti tüntetések népszerű támogatói, helyi választott tisztségviselők, romák, gazdák és a zsidó közösség tagjai, akik megosztottak a nemzeti identitás kérdésében. Vidéken bemutatja a klientizmust, eljut az ország 10 legszegényebb településére, melyeknek lakosai 94 százalékban a Fideszre szavaztak. Ellátogat a szerb határra, Ózdra, végül megállapítja, hogy a kultúrában, a médiában még mindig vannak ellenállási pontok. Röviden: „az a magyar demokrácia még lélegzik” – állapítja meg epilógusában.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obsitos0
2022. február 18. 00:41
Tolmács hitelessége? A mexikó-U.S.A. háborúban megérkezik a lovasság egy faluba, ahol kifosztották a templomot és elfogták az egyik elkövetőt. A hadnagy felteszi a kérdést, tolmács fordít spanyolra: -Hová rejtette a kincseket, megmondja, vagy főbe lövöm, mire 10-ig számolok! -Ja, -így a tettes- ha maga ilyen, akkor a harmadik utca negyedik házának az ötödik lépcsője alá. Tolmács: - Nem fél a haláltól !
erdei nyezega
2022. február 17. 18:17
olyannyira van ellenállási pont, hogy a meglévő és működő médiának bő 80%-a baloldali..bele értve a fosbukot is, meg a tiktakot, instagarmmot...meg az összes többi liberálpszihopata hazugsággyárat!
anna bolena
2022. február 17. 17:47
Mivel a Behódolást már elírta előlük Houellebecq, megírták a Magyarország Orbán alatt-ot.
llnnhegyi
2022. február 17. 14:00
Az MTV székházában hempergtek a földön , részeg DK MSZP Jobbik Momentum Párbeszéd LMP politikusok! Bangóne Borbély Ildikó MSZP bukott képviselője a világhálóra felrakta őket. Borzalmas! A demokrácia dicsőségére ma össze röffennek, Márki Zay Péter undorítót ünnepelni, értékelni. Dobrev Klára sziszegve káromolja MZP-t ma délután?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!