Vizsgálóbizottság elnöke: A főpolgármester vádaskodik, de a kérdésekre nem válaszol

2022. január 19. 14:22

Kovács Péter szerint az ellenzéki vizsgálóbizottsági tagok nem segítik a plénum munkáját és az igazság kiderítését.

2022. január 19. 14:22
null

Karácsony Gergely főpolgármester vádaskodott a Fővárosi Közgyűlés által a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság hétfői ülésén, ahelyett, hogy válaszolt volna a feltett kérdésekre – mondta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, a vizsgálóbizottság fideszes elnöke szerdán a TV2 Mokka című műsorában.

A polgármester azt mondta, a vizsgálóbizottságban többsége van a Karácsony Gergelyt támogató szövetségnek, így megszavazták, hogy mennyi és milyen kérdéseket lehet feltenni a főpolgármesternek, valamint azt is, meddig tarthat az ülés.   

„Tehát eléggé próbáltak neki segíteni, hogy ne csináljon butaságokat, mint amiket csinált” – fogalmazott a kormánypárti politikus. Hozzátette: Karácsony Gergely az ülésen azon kérdésére válaszolva, hogy szerinte az ügyben napvilágot látott hangfelvételek nem valósak-e, úgy válaszolt: „azt állítom, hogy sz.rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken”.    

„Az események sorrendje arra utal, hogy mégiscsak eladó a Városháza”

Az ellenzéki vizsgálóbizottsági tagok nem segítik a plénum munkáját és az igazság kiderítését – jelentette ki Kovács Péter. A Városháza reakciói alapján pedig nyilvánvalónak mondta, hogy titkolnak valamit. „Nyilván azt titkolják, hogy van egy jegyzőkönyv erről a főpolgármesteri kabineti ülésről, ahol az van, hogy a támogatott verziót vigyék tovább” – vélte.    

Az események sorrendje arra utal, hogy mégiscsak eladó a Városháza – tette hozzá. Ragaszkodni fog ahhoz – folytatta –, hogy a vizsgálóbizottsági jelentésbe foglalják bele: el akarták adni a Városházát, hiszen több javaslat is volt, amelyek közül kettő azzal a lehetőséggel is számolt. Kérdésre válaszolva Kovács Péter elmondta azt is, a bizottság hétfő délelőtt ül össze legközelebb.

(MTI)

Nyitóképen: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soma100
2022. január 20. 07:16
Arról senki ne feledkezzen meg, hogy amit mi hallottunk, az csak pár perc volt. Anonimus 10 órányi vágatlan felvételt adott át a rendőrségnek. Higgye el mindenki, hogy lesznek itt még meglepetések! (Remélhetőleg március végén.)
péterx
2022. január 19. 19:22
Mindenben ez az ellenzék módszere: hallgatni a kritikáról, s utána másról beszélve, a kormányt vádolni.
Pierre
2022. január 19. 17:13
frusztraltak vagytok, mi? K.G. felmosta veletek a padlot, most meg allhattok orban ele a voros szonyeg szelere: mennyibe is kerult ez a varoshaza-ugy a propagandahivatalnak? Mi lett az eredmenye a dragan legyartott millionyi hazugsagnak? Kiröhögik a fideszt, mert semmit nem tud felmutatni, csak a titkosszolgalati lehallgatasi csapdakba beszervezett sajat embereit?
APA152
2022. január 19. 17:11
"látszik az is, hogy a legfelső szint tudtával és beleegyezésével zajlottak a seftelések – de ha mégsem, akkor minimum erkölcsi és politikai felelősség terheli az ügy minden érintettjét. " Nagyon sok szeretettel küldi a Kabuli Kóró-Kamu Gelikének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!