Hivatalos: április 3-án lesz a választás

2022. január 11. 16:07

Áder János kiírta a választás és a népszavazás időpontját.

2022. január 11. 16:07
null

„Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását.

E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki”

– olvasható a köztársasági elnök keh.hu-n közzétett nyilatkozatában.

Arról is döntött a köztársasági elnök, hogy ugyanezen a napon lesz a népszavazás a kormány a gyermekvédelmi népszavazás négy kérdéséről is.

Február 12-én indul el a hivatalos kampányidőszak, az ezt követő 50 napban a pártoknak és jelölteknek az általánosnál is nagyobb szabadsága lesz kampánytevékenységekre, amihez a hivatalos jelöltek és jelölőszervezetek állami forrásokat is kapnak.

Nyitókép: MTI /Balogh Zoltán

 

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2022. január 11. 22:30
Pedig én Makizajt még fél évig ellhallgatnám! Imádom az őrült agymenéseit :) remélem a Parlamentben folytatni fogja ellnezékiként- és ahogy Miferink lassú vagy gyors lángon megpirítja:))) a bojlert nem bocsátja meg neki . Vidám 4 évünk lesz! "Jó itt a műsor csak sok a köcsög"
Rocktoberi
2022. január 11. 21:17
Április 4-én a moslékkoalíció pedig átértelmezheti a felszabadúlás napját moslékkoalíciós gyásznappá.
Egy Ember
2022. január 11. 20:55
Szlovákiából Komárom városából üzenem. Hajrá FIDESZ-KDNP. Hajrá Magyarország. Agyagási Károly Szózat Nagy árvíz sodrába jutott nemzetem, Arra kérlek, hallgasd meg az énekem! Hogyha csüggedsz, el vagy veszve örökre, Fojtó hullám vészes árja kerül fölédbe. Ne bízz abban, hogy téged más megsegít, Sokaknak okozta vesztét téves-hit. Ha most összeszeded végső erődet, Csengő szavad, fényes múltad biztosítja jövődet. Lelked s korod úgy állítsd a munkába, Hogy azt még az idegen is bámulja. Tiszta erkölcs, jószív legyen fegyvered, A dicsőség koszorúját bizonyosan Te nyered.
kovtib
2022. január 11. 20:34
Aki eddig nem tudta, hogy miért mennek sokan szivesebben regisztráció nélkül oltásért, mostanában megtudhatja. Mert visszaélnek az adatokkal, az emberek ezt már megranulták, bizalmatkanok. Milyen érdekes, hogy az így megadott e-mail címre fidesz propagandát küldözgetnek. És csodálkozunk ezen? Már semmi nem számít csak a győzelem. A kiszórt milliárdok a választás előtt is a szavazók lenézése. Persze aki kap örül neki, jól jön (biztos meg lesz a böjtje, egyszer élünk, így vigad magyar dzsentri) , de ha a gazdaság kitermelte miért nem adták ide korábban. Ha nem termelte ki miért adják hitelből. Azért mert meg akarnak vásároni. Szavazógépnek vagyunk nyílvánítva, tehát lenéznek bennünket. Persze leginkább a fidesz szavazókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!