The Telegraph: Márki-Zay szerint csodára van szükség Orbán leváltásához

2022. január 28. 09:43

A baloldali miniszterelnök-jelölt elismerte, a koalíció egyben tartása is sok „fejfájást okoz”, de megéri az erőfeszítés, ha így van esély megszabadulni a jelenlegi miniszterelnöktől, írja a lap.

2022. január 28. 09:43
null

„Csodára” van szüksége a magyar ellenzéknek, hogy elmozdítsa helyéről a „populista diktátort” – mondta az ellenzék vezetője az áprilisi választások előtt. Márki-Zay Péter szerint sokat ront az esélyein, hogy Orbán irányítja az igazságszolgáltatást és a médiát, és rágalomhadjáratot indított ellene – olvasható a The Telegraph webes felületén.

„Ő egy populista diktátor. És mindig megtalálja a módját, hogy gazdagabbá tegye magát, családját és barátait. Tehát a korrupció az alapvető és egyetlen ideológiája” – mondta a londoni Chatham House-ban. Elismerte, hogy a koalíció egyben tartása is sok „fejfájást okoz”, de megéri az erőfeszítés, ha így van esély megszabadulni a jelenlegi magyar miniszterelnöktől, akit a magyar szegénységért és a magas koronavírus-halálozásért is felelősnek tart.

(Fotó: MTI)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. január 29. 12:01
Nem kell csoda, csak egy alkalmas, szakertokbol allo ellenzek, amely a nep es az orszag erdekeit kepviseli, es amelynek az orszag felviragoztatasa a celja, ami automatikusan hozza majd az eletszinvonal es a keresetek novekedeset. Sajnos egy neoliberalis ellenzekkel, amely csak tokeorientalt es azonfelul is csak a kulfoldi kapitalistak erdekeit, es nem a nep es az orszag erdekeit vedik a kormanyvaltas nem fog menni. Az ilyen politika u az orszag fuggetlensegenek elveszteset jelentene, az orszag nepenek rabszolgasorsba valo dontesevel es ebbe az allapotba valo bebetonozasaval, ill. az orszag gyarmati sorsba valo kenyszeriteset jelentene. Egy normalis magyar ember ilyen sorsot es jovot NEM AKARHAT maganak!
Bokros Birka
2022. január 28. 15:29
Zayos Maki, hány éves vagy, hogy még hiszel a csodákban? :D
Rocktoberi
2022. január 28. 14:18
Csodára? Akkor jól áll a moslékkoalíció. Csoda, hogy a legnagyobb barmot bírták kiválasztani az előváladékozáson.
kitiltott
2022. január 28. 13:58
Lassan ellovi az összes puskaport.. Eddig 12 évig ez a duma nem sokat hozott nekik a konyhára.. S közben épül szépül az ország . Aki dolgozik az egyre könnyebben él.. Nem akar csak azért nehezebben élni hogy az ellenzéknek jobb legyen ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!