Rétvári: A baloldal megszüntetné a járóbeteg-ellátást

2022. január 14. 19:19

Korábban László Imre már elmondta, hogy a kórházak 45%-át bezárnák – írta posztjában Rétvári Bence a Facebookon.

2022. január 14. 19:19
null
„Az egészségügyben számtalan feladat van, de nem mindegy, hogy előre megyünk vagy hátra” – írta posztjában Rétvári Bence. 
Az EMMI államtitkára emlékeztetett, hogy az elmúlt években a kormány 23 új rendelőt épített és 54 rendelőt újított fel. 

Az államtitkár szerint a baloldal most arra készül, hogy járóbeteg rendelőket vonjon össze. Eme állítását Márki-Zay Péter nyilatkozatával támasztotta alá.

A megmaradó rendelők így zsúfoltabbak lennének, ezért megnőne a várakozási idő is. Ahol bezárnák a rendelőket, onnan hosszabb utazással lehetne csak elérni a szakorvosokat. Ezzel az egészségügyi ellátás nem közelebb, hanem távolabb kerülne a betegektől” – állítja Rétvári Bence. 

Rétvári szerint „a baloldal újra elővette a tervét a korábban népszavazással eltörölt vizitdíjról, ezért a megmaradó kevesebb járóbeteg rendelőben még vizitdíjat is kellene fizetni.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy korábban László Imre, a DK újbudai polgármestere elmondta, hogy a kórházak 45%-át be kellene zárni. „Most már azt is tudjuk, hogy a járóbeteg rendelők jó részére is lakat kerülne” – írta Rétvári, aki szerint a baloldal tervei veszélyesek és egyértelmű visszalépést jelentenének.

Fotó: MTVA / Balaton József

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. január 14. 23:17
Nem 2008-ban zártak be kórházi osztályokat? A kórházi kapacitás kisebb ma, mint régen, 15 éve.
pemete jakab
2022. január 14. 22:18
"Rétvári: A baloldal megszüntetné a járóbeteg-ellátást" Továbbá a Föld forgást és a Nap körüli keringését is betiltaná.
kunfia
2022. január 14. 21:30
Ismét új közmondások születtek a magyar nép ajkán: Ajándék farhátnak ne nézd a csőrét! Ki korán kel,farhátat nyer. Sok farhát közt,elvész a fideszes nyugger! Jó farhátnak nem kell a cégér. Lop,mint az Orbán. Távol áll tőle,mint Orbántól a becsület. stb,stb...
kunfia
2022. január 14. 21:14
-Viktor,igazán jó ötlet,hogy a legnyomorultabb szavazóidnak olcsó farhátat adjunk,de mi lesz,ha piszkos feketéző árdrágítók drágán fogják árulni? -Akkor küldjünk Farhát-kommandókat a húsboltokba az árak ellenőrzésére!Rákosinak is bejött. Így esett,hogy miközben lesöprik az olcsó üzletláncok polcairól a majd lejáró termékeket,közben Farhát-kommandók járják az országot. Hiszen Rákosinak is egyszerre sikerült...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!