Kék szalagot javasol a sztrájkoló tanároknak a PDSZ és a PSZ

2022. január 27. 07:23

A Magyar Nemzet szerint nem véletlen, hogy Márki-Zay Péter jelképét használnák az állítólag politikamentes szakszervezetek.

2022. január 27. 07:23
null

Kék szalag viselésére buzdítja a sztrákoló pedagógusokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete – írja a Magyar Nemzet egy, a szerkesztőség birtokába jutott belső dokumentumra hivatkozva.

A két pedagógus szakszervezet január 31-re hirdetett figyelmeztető sztrájkot még decemberben. A PDSZ rendszeresen arra hivatkozik, hogy szakszervezetként nem politizál, most mégis Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt jelképét, a kék szalagot tűzetné a sztrájkoló pedagógusok ruhájára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a kék szalag kitűzetése is azt jelzi, hogy a tanársztrájk baloldali kampányakció. A minisztérium szerint a pedagógus szakszervezetek nem megállapodást szeretnének elérni, hanem a választásokra készülve politikai hangulatot akarnak kelteni.

A sztrájk részletei egy belső dokumentumban. Fotó: Magyar Nemzet
A sztrájk részletei egy belső dokumentumban. Fotó: Magyar Nemzet

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rácz Gabriella
2022. január 27. 14:56
Egy tanárnak nyíltan politizálnia nem szabadna. Közalkalmazott, rá vannak bízva valamennyiünk gyerekei. Most a pandémia alatt különösen fontos lenne türelmesnek lenni, hiszen látjuk hogy az élet milyen esendő. Majd nyugalmas időszakban úgyis visszatérnek a bérkérdésekre.
Rézvirág
2022. január 27. 12:01
Ez az egyetlen jó ebben a kicseszett karanténban... totál kimaradok ebből a cirkuszból. (igen, én is érzéketlen hobbitanár vagyok, akit eltart a vállalkozó férje. csók.)
enmar
2022. január 27. 11:28
A pdsz emblémája, vagy mi, szivárványt is tartalmaz. Jó mi? http://www.pdsz.hu/
llnnhegyi
2022. január 27. 11:10
Célzott ellenzéki sztrájk. Moslekkoaliciosok. sztrájkja! A résztvevőknek csak a számát, nyilvánosságra kell hozni! DK MSZP Jobbik Momentum Párbeszéd LMP Újvilág MZP PSZP PDSZ és ATV vad sztrájkja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!