A Magyar Kétfarkú Kutya Párt feljelentette Gődény György pártját

2022. január 17. 17:16

Az MKKP szerint Gődényék visszaélésre alkalmas módon gyűjtenek adatokat.

2022. január 17. 17:16
null

„Bejelentettük Gődényék választási visszaélésre alkalmas adatgyűjtését az Adatvédelmi Hatóságnál”jelentette be a Kutyapárt Facebookon.

Az MKKP egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a lakcímkártyán lévő személyi számot csak az ívek kitöltésénél lehet elkérni ajánlás- vagy aláírásgyűjtésnél, valamint ingatlan nyilvántartásnál kezelhető jogszerűen, miközben a Normális Élet Pártja a közösségi médiában terjesztve „gyanúsan” gyűjti az emberek személyi azonosító számait.

„Szerintünk sem ingatlan nyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint, így ez sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét” – írja közleményében az MKKP, hozzátéve, hogy Gődény György pártjának némi másolás után februárban nem lesz más dolga, csak „kamupártként kamualáírást” tenni az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba.

Az MKKP szerint az űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, amelyből nem derül ki az adatkezelés célja, ezért nem is minősül hozzájárulásnak.

Nyitókép: YouTube

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. január 18. 12:39
Gődénynek is van pártja? Nooormáááliiis?
röviden
2022. január 18. 09:22
Csúnya dolog a jogosulatlan adatkezelés, de a Kutyákhoz méltatlan ilyen komolyan venni.
Korn
2022. január 17. 19:21
Gödény nem nagyobb kamu mint a kétfarkú, sőt talán még őszintébb is.
Gentry69
2022. január 17. 18:57
Nem is olyan viccesek ezek a 2farkú kutyák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!