Magyar Nemzet: Több százezer forintért ad tanácsot Lamperth Mónika a bajai városvezetésnek

2022. január 22. 15:03

A lap szerint a Gyurcsány-kormány meghatározó politikusa 2021. december 15. és 2022. június 15. között jogi tanácsadó tevékenységet végez Nyirati Klára bajai polgármester mellett.

2022. január 22. 15:03
null

A 2010 előtti Gyurcsány-korszakban belügyminiszteri és önkormányzati miniszteri tisztséget is betöltő Lamperth Mónika havi bruttó 400 ezer forintot kap, amiért tanácsokat ad Baja balliberális városvezetésének –írja a Magyar Nemzet a birtokukba került szerződésre hivatkozva.

Mint írják, Lamperth első feladata az volt, hogy ki kell vizsgálnia a Polgármesteri Tanácsadó Testülettel (PTT) kapcsolatos visszásságokat. Rögtön a 2019-es önkormányzati választások utáni első képviselő-testületi ülésen állították fel az öttagú testületet az új városvezető, a momentumos Nyirati Klára mellé. A PTT-t végül 2020 őszén megszüntették, de az öt tagból négyet tovább foglalkoztatott az önkormányzat.

A Nyirati Klára vezette önkormányzat 2021. augusztus 26-án egy vizsgálóbizottság felállításáról döntött, amely a testület két évvel ezelőtti megalakulásának jogszerűségét, valamint működésének szakszerűségét és jogszerűségét hivatott vizsgálni. A vizsgálat ugyanakkor elakadt, két tagot nem hallgattak meg, és a vizsgálóbizottság tagjai is eltérően döntöttek a folytatásról.

A jogszerűség vizsgálatával 2021. december 22-én Lamperth Mónikát bízta meg Nyirati Klára, aki a polgármester tanácsadójaként egy héttel korábban állt munkába. Alap szerint a korábban létrehozott és működtetett PTT még a 2020. őszi megszűnése után is nyelte Baja pénzét, Lamperth Mónika további feladatairól ugyanakkor egyelőre nincs hírük.

Kapcsolódó

Közel 400 millió forintot költenek évente tanácsadókra Karácsonyék

Egy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt a tanácsadók létszáma a Fővárosi Önkormányzatnál. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Félix74
2022. január 23. 09:23
Igazi egy rühes banda vagytok, még mindig a Gyúrcsányba vagytok szerelmesek. Féltek tőle, mint a lopós törpe főnökötök!
Péterpéter
2022. január 23. 07:56
Ájem Mónika...? Tanácsokat oszt?? Mi Baja?
konfucius
2022. január 22. 22:53
Naná. Here Kari el van foglalva a balatonparti agitációval, ergo nem termel a moncsi alá a potencianövelőkkel. Kellett a pénz, gyorsan talált is magának egy kifizetőhelyet. A bajai képviselők meg nem tiltakoznak, hanem fizetnek.
Most80
2022. január 22. 22:48
Fizetését készpénzben, kék szalaggal átkötve kapja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!