Szakmai vezető: Magyarországra is megérkezett az ötödik hullám

2022. január 06. 20:30

A háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője szerint most még inkább felértékelődik a harmadik oltás szerepe.

2022. január 06. 20:30
null

Békássy Szabolcs az M1 aktuális csatornán azt mondta: jelentősen emelkedett a légúti tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Erre – mint megjegyezte – számítottak is, miután Európa-szerte gyorsan terjed a koronavírus omikron variánsa. Ezzel együtt meglepte őket, hogy – pár nappal a negyedik hullám vége után – ilyen gyorsan elérkezett Magyarországra is az ötödik hullám.

Kiemelte: a légúti tüneteket mutató betegeket arra kérik, hogy előzetesen telefonon jelentkezzenek be, így időpont alapján, elkülönítve tudják őket fogadni. Járványügyi szempontból nagyon fontos, hogy a fertőző betegeket elkülönítsék a krónikus betegektől.

Békássy Szabolcs azt mondta: a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adatai szerint a fertőződések 10-15 százalékának hátterében az omikron variáns áll. Véleménye szerint néhány héten belül várhatóan a megbetegedések döntő többségéért ez a variáns lesz majd felelős. A szakember szerint a következő időszakban várhatóan sokan fertőződnek meg, de a kórházban ápoltak száma kevésbé növekszik majd.

Most még inkább felértékelődik a harmadik oltás szerepe. Ugyanis azoknál, akik már megkapták a három védőoltást, sokkal kevésbé valószínű a súlyos megbetegedés kialakulása – hangsúlyozta a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/CDC. Illusztráció.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
entreri1234
2022. január 07. 12:14
hisztéria felsőfokon.. már semmi más téma nincs csak ez.. mindenki jó nagyokat akar mondani, meg versenyeznek egymással ki a nagyobb barom, ki milyen korlátozásokat tud bevezetni, mintha bármelyik is a nép javát akarná.. az biztos, hogy az elme béklyóban van, vagyis az elme is.. és ez a legnagyobb baj.. nem hagynak kitörni belőle, nem hagynak megnyugodni, nem hagynak élni, csak sulykolják ezt a faszságot a nap 24 órájában 2 éve... tiszta orwell... már csak a telekép hiányzik, bár az okostévé is tud információt lopkodni, a többi nagyon okos kütyüről nem is beszélve.. a legjobb az ebben a béklyóban, hogy már annyira eltompít és elvakít, hogy magadra kéred a 70. oltást, (az 5 éves gyerekedet is elviszed, leszarod mit okozhat neki az mrns) a lezárást, a kijárási tilalmat, mindent, csak hogy évente egyszer legyen egy kis időre "nyugalmad".. ami továbbra is csak látszólagos, mert fent van tartva az aggódás mesterségesen nyáron is.. hányan mászkáltak az utcán nyáron is maszkban 35 fokban.. rohadjon meg aki kitalálta és aki alkalmazza az is...
dave
2022. január 07. 10:15
Folytatódik a félelem kampány, oltás reklám! Ismerős tegnap csináltatott antigén tesztet a harmadik oltás után egy héttel. 0, azaz nulla lett. Angol kutatás már bebizonyította, hogy a tüskefehérje termelésre beállított mRns oltások fokozatosan rombolják az immunrendszert. HÍV szerűen működik. Korábban is mondák már orvosok, hogy a Covid, Hív szekvenciákat tartalmaz. (A migriket oltják? Nekik van igazolványuk?) stb,stb,stb............................
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. január 07. 08:29
Mondjuk annyira vannak képben a "szakértők", hogy az egyik kedvenc járványdoktor megmondta: Magyarországon nem lesz negyedik hullám... D
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. január 07. 08:19
Jaja, megint itt a világvége. Be kéne fejezni már ezt a kibaszott pánikkeltést. Aki akarta, beoltatta magát, aki akarja, ragassza a pofájára a csodamaszkot, de most már hagyjuk a fenébe. Látszik, hogy sok országban 80 százalék oltottság felett is rekordot dönt a betegek száma. Az oltás nem lett egy csodaszer, a maszk szart sem ér, folyamatosan bezárni nem lehet. Hagyjuk már ezt a szart, és éljünk normálisan. A rettegő nyuggerek meg zárkózzanak be, és hagyjanak minket élni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!