Komjáthi Imre elmesélte, hogyan kellett megértetnie Márki-Zay Péterrel a kollektív szerződés értelmét

2022. január 23. 16:39

„Mind szóhasználatban, mind tárgyalási stílusban az köszönt vissza, mint amikor mondjuk Kovács F. Lászlóval tárgyaltunk a BorsodChemben” – mondta egy rádióműsorban az MSZP elnökhelyettese.

2022. január 23. 16:39
null

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese volt Ceglédi Zoltán e heti vendége a Spirit FM-en futó Ceglédi kérdezi című műsorban. A műsor első felében a munkavállalói jogokról esett szó, majd szóba került Márki-Zay Péter is, aki előválasztási győzelme után szakszervezeti kapcsolattartónak kérte fel Komjáthit.

Mind szóhasználatban, mind tárgyalási stílusban az köszönt vissza, mint amikor mondjuk Kovács F. Lászlóval tárgyaltunk a BorsodChemben” – mondta a közös miniszterelnök-jelöltről, megerősítve korábbi nyilatkozatát, miszerint

Márki-Zay Péterrel olyan tárgyalni, mintha egy vezérigazgatóval beszélgetne az ember.

„Azt mondta, hogy »én értem, hogy maguknak miért fontos, amiről beszélünk. Magyarázzák el, hogy nekem miért fontos, és akkor megegyezünk«. Szakmai felkészítőt tartottunk Márki-Zay Péternek a szakszervezeti csúcstalálkozó előtt, és ott ugyanez volt a hozzáállása, hogy »oké, értem, de ez miért fontos«. És mondtam, hogy akkor lefordítom: ha nincs kollektív szerződés, Munka Törvénykönyve van, az te vagy, ellened fognak lázadni. Ha van kollektív szerződés, akkor lemeccselik helyben” – mesélte Komjáthi, de aztán hozzátette: persze más aspektusokat is megvizsgáltak, nem csak azt, hogy Márki-Zaynak mint miniszterelnöknek miért előnyösek bizonyos intézkedések, hanem hogy az embereknek is mitől lesz jobb ezután az élete.

Később kiderült, hogy azért van közös vonása is Márki-Zay Péterrel Komjáthinak, ha már a szociális érzékenységben nem ütöttek egymásra, például Komjáthi is fontosnak tartja a vallást, a keresztény tanítást. Elmondta: Nyakó Istvánnal azon is tűnődtek már, hogy létre kellene hozni egy keresztényszociális mozgalmat. Komjáthi emellett bírálta a baloldali egyházellenes megnyilvánulásokat, és elmesélte, hogy őt is sokszor támadták, amikor Böjte Csaba árva gyerekeinek vitt adományt Székelyhídra, pedig szerinte „nincs jobboldali és baloldali árva”. A teljes beszélgetést alább hallgathatja meg, az idézett rész a 28. perctől kezdődik.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. január 24. 09:05
Komjáthi Imre már hozzászokhatott volna ahhoz hogy ha egy ember soha életében nem dolgozott -"DOLGOZÁSRÓL" VAN SZÓ!!! és NEM "MUNKAHELYRŐL"...- szóval aki soha életében nem dolgozott az ilyen alapvető dolgokat sohasem fogja megérteni! /egy vaknak sem tudod elmondani hogy milyen a piros szín, és mi a különbség a piros, a sárga meg a zöld között.../
Salamander
2022. január 24. 06:25
Köszönöm. Ha ez a Szakács Sándor volt Márki-Zay Peter témavezetője, akkor itt valami gond lehet, mert ő - laudációs közlés szerint -, "Szakács Sándor 2004-től lett főállású oktató, mint egyetemi docens, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának Környezettudomány Tanszékén. Elsősorban geológiát és geológiával kapcsolatos tantárgyakat oktat". Maki az értekezését - ha jól tudom - társadalomtudományok közé tartozó történelemtudományok tudományágban védte meg 2006. május 11-én délelőtt 10 órakor, a PPKE BTK Piliscsaba Stephaneum Pázmány teremben. Van egy Szakács Sándor történész, de a doktori.hu oldalon oktatói lapja nem létezik. https://doktori.hu/index.php?menuid=113&lang=HU Itt található egy közlés Szakács Sándor történészről: https://www.orwell.hu/index4815.html?0110172&d=1 DE, aki Magyarországon doktori iskola témavezető akar lenni, annak MAB minősítéssel kell rendelkeznie, igazolt tudományos tevékenységgel kell rendelkeznie az MTMT-ben, illetve tartoznia kell egy doktori iskolához és kell lennie egy oktatói lapnak a www.doktori.hu oldalon. Maki megtalálható a doktori.hu oldalon, de semmi több, pedig a Pázmány BTK szervezte a védését 2006-ban... Jelenleg Maki témavezetőjéről semmit nem találok.
Vikijo
2022. január 23. 23:57
Hanem az, hogy az extraliberális vonalat követi ami miatt mára csődbe ment az US, NB, FG, és a skandináv államok.
Vikijo
2022. január 23. 23:55
Alapvetően nem a bombasztikus megnyilvánulásai a problémásak mert már olyan rossz, hogy szinte jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!