Gyurcsány Ferenc: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel

2022. január 03. 07:34

„Tisztességes erőfeszítést teszünk azért, hogy jó megoldásokat találva győzelemre vigyük a polgári, európai Magyarország ügyét” – írta bejegyzésében a DK elnöke. 

2022. január 03. 07:34
null

Közös összefogásra és Márky-Zay Péter melletti kiállásra szólította fel követőit Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint lassan mindenkinek meg kell értenie, hogy „vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz. Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel.”

Gyurcsány Ferenc vélhetően a mostanában egyre gyakoribb, ellenzéki vezetőktől érkező, Márki-Zay Péternek címzett bírálatokra gondolt. Mint ismert, december elején Donáth Anna kritizálta Márki-Zay kampánystratégiáját, de a napokban Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke is nekiment a baloldal miniszterelnök-jelöltjének.

Gyurcsány bejegyzésében azt írja: „Tudom, nincs könnyű dolga annak, aki a magyar nyilvánosságból akar tájékozódni. Elfogadom, hogy időnként nem lehet nem megszólalni felelős közembereknek. De írom, mi, akiket képviseletekkel biztatok meg, tisztességes erőfeszítést teszünk azért, hogy jó megoldásokat találva győzelemre vigyük a polgári, európai Magyarország ügyét.”

A DK első embere hangsúlyozza: sokat segítene, ha többen értenék ezt a „sokszor gyötrő belső küzdelmet”, és támogatnák a közös ügyet. 

„Hol sok a karc, kevesebb a fény” – zárja bejegyzését Gyurcsány.

Nyitókép: Videó/Mediaworks Hírcentrum

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke2022
2022. január 05. 09:28
Gyurcsány Ferenc: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel" SENKIVEL SENKIVEL ESÉLYESEBB VOLNA ! Az ellenzéki pártok többsége nem csupán az Fidesz ellenzékeként, hanem a többi ellenzéki párttal szemben, ellenében (is) alapíttatott, hogy így fejezhesse ki másságát, különbözőségét, küldetését, identitását. Az ellenzéki pártoktól ezért nézetazonosság, vagy erre törekvés nem várható el releváns, létük alapját adó kérdésekben.Ilyen szempontból a választás meghatározó kérdés. A pártok különbözősége ellenére egy közös akaratot helyez fókuszba valamilyen cél elérése érdekében. Fennáll azonban az ilyen típusú közös platformra helyezkedés esetén mint pl.orbánellenesség – a stigamatizáció veszélye, a nehezen megszerzett saját arculat, identitás, hitelesség elvesztése. Azok a massza-közösségek, kakik egy alkalmatlan, rengeteg szempontból kifogásolható, vélhetően személyiségzavaros aspiráns mögött felsorakoznak maguk is célponttá válnak, a massza együtt és a pártok külön-külön is. Ezek a pártok hiteltelenek lesznek és nem győzhetnek. Mindenképpen vesztesként kerülnek ki a választásokból. Vesztesként ha veszít és vesztesként ha győz (jelenleg esélytelen),- mert nem lesz képes feldolgozni önmaga elárulását, mert nem mert kiállni az igazság mellett, mert elfogadta a „kapitányt???” kapitánynak, akit elvileg ,-biztonsági okokból - a hajóra fel sem szabadna engedni. Teszi mindezt egy áporodott gyurcsányoxigénmegvonásos, gyűlölettől terhes levegőben levegő után kapkodva. Fulladozik az ellenzék, nem talál kiutat. Fulladozik, mer vállalja Márkit. Fulladozik, mert tudják, a gyűlöletkampány zsákuca. Fulladozik, mert tudja, veszít ha nyer akkor is, mert jól tudja, hogy Márki nem kell nekik. Fulladozik, mert tudja a gyurcsánystigma nem vakarható le. Fulladozik, mert tudja azzal, azokkal állt össze, akik ellen harcol, akik ellen létrejött (nevezhetnénk akár politikai prostitúciónak is). Hogy miért is támogatják Márkit ennek ellenére, akár magukat is feláldozva: Gyurcsány helyett valakinek el kell vinni a „balhét”, erre egy „futóbolond” pont alkalmas. Miféle játék ez? Hazánkról, Európa jövőjéről döntünk. Felfogtátok???
Rocktoberi
2022. január 03. 20:58
....sokszor gyötrő belső küzdelmet.... Igyál kevesebbet, szarzsák!
rókabácsi
2022. január 03. 19:20
egész jó irányba haladtok! mármint az utóbbiak szerint!
Dezsőke2022
2022. január 03. 16:57
Gyurcsány Ferenc: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel" SENKIVEL SENKIVEL ESÉLYESEBB VOLNA ! Az ellenzéki pártok többsége nem csupán az Fidesz ellenzékeként, hanem más ellenzéki pártokkal szemben (is) alapíttatott, hogy kifejezhesse másságát, küldetését, identitását, mivel a többiektől is megkülönbözteti magát minden párt. A jelenlegi választási helyzet azonban a Gyurcsánytól független, az esetleg szárnyukat bontogató pártokra is maradandó árnyékot vet. Az árnyékvetés fő alakja az a Gyurcsány, aki már bizonyított. Bebizonyította, hogyan nem lehet. Hogyan nem lehet cselekedni, gondolkodni, országot irányítani. A "gyurcsányilevegőben meg kell fulladni, áporodott, dohos, alkoholtól gőzölgő. Itt, ebben a gyurcsányi levegőben fulladoznak közösen, egymás iránti mély és őszinte utálattal az egymással közösséget vállaló pártok, akik Orbán megdöntéséért akár az életüket adnák, arra nem gondolván , hogy az esetleges győzelmük esetén, Orbán és a többiek számonkérése után is lesz élet, amihez kellene egy megfelelő miniszterelnök, (vagy katonai parancsnok,- helyzetfüggő),- aki képes egy ország, egy kormány vezetésére. Márki- Zay is bizonyított. bebizonyította, hogy nem alkalmas. De ezt ne is lássuk, dugjuk a homokba a fejünket. Vigye el Gyurcsány és Dobrev helyett a balhét... Igy kényelmes. A "gyurcsánylevegőben" izzadó pártokat pedig, akik új színt, új lendületet, fiatalságot, erőt, dinamizmust akartak a politikába vinni, majd ha magunkhoz térünk, ha ők is magukhoz térnek megítéljük. Megítéljük a Gyurcsánnyal összefogás etikai hátterét. A gyurcsányi árnyék túlságosan nagy, beteríti ezeket a pártokat, amiért is nagy valószínűséggel sokat veszítenek hitelességükből. De veszítenek értékükből, presztizsükből, egy "futóbolond"-nak kikiáltott embernek nyújtott kritikátlan támogatásukért is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!