Euractiv: Megosztott a szlovákiai magyarok pártja, hogy támogassák-e Orbánt

2022. január 14. 13:02

A Most-Híd arra szólított, tartózkodjanak a választási kampányban való aktív részvételtől, a Magyar Közösség Pártja viszont nyíltan kiáll a magyar miniszterelnök mellett, írja a portál.

2022. január 14. 13:02
null

Megosztott a három szlovákiai magyar nemzetiségi párt – MKP, Most-Híd, Összefogás – részvételével tavaly októberben alakult Szövetség abban, hogy kit támogassanak az április magyarországi választásokon – írta az Euractiv.com. Míg az Orbán-ellenesként ismert Most-Híd arra szólított, tartózkodjanak a választási kampányban való aktív részvételtől, a Magyar Közösség Pártja nyíltan kiáll a magyar miniszterelnök mellett, és hétfőn a közösségi médiában Orbán Viktor támogatóinak budapesti kampánymenetén, a Békemeneten való részvételre buzdítottak.

Az Euractiv hozzátette: számos szlovákiai magyar politikus részesült több ezer eurós támogatásokban a magyar kormány által létrehozott Bethlen Gábor Alapon keresztül, és az MKP-s politikusok jellemzően jóval nagyobb összegeket kaptak, mint más pártok képviselői.

(Fotó: Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar vegyespárt elnöke (j) és Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elnöke sajtótájékoztatót tart az őszi megyei választásokon való együttműködés lehetőségeiről tartott megbeszélés után az MKP pozsonyi székházában 2017. április 26-án.MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2022. január 20. 20:33
Így jó. Ezután már mindenki tudja, hogy ki a szarkupac!
antioxi
2022. január 15. 17:24
Na, ja. Gőzerővel beindul a magyarok megosztására mozgósítás politika, ezer oldalról. Bírjuk-:)
KBA98
2022. január 15. 12:43
a nagy múltú szlovákok mit akarnak?
nempolitizálok
2022. január 14. 18:52
Lehet, hogy én naív vagyok, de nem tudok elképzelni olyan szlovákiai magyart, aki nem Orbánékra szavazna. Pártot igen, hiszen jól látszik, hogy melyek a magyar és melyek a kamu magyar pártok. Egy szlovákok által gründot párt nyilván nem fogja Orbánékat támogatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!