Donald Tusk szerint Morawiecki és Orbán antiukrán találkozón vesz részt

2022. január 28. 15:26

A lengyel Rzeczpospolita idézi a Polgári Platform vezetőjét, aki kijelentette, Putyin Oroszországának Ukrajna feletti inváziója kihat Európa és mindenekelőtt térségünk jövőjére.

2022. január 28. 15:26
null

Donald Tusk elítélte Mateusz Morawieckit, mert a Polgári Platform vezetője szerint a lengyel miniszterelnök „ukránellenes” találkozón vesz részt. A hétvégén Madridban rendezik meg több európai jobboldali párt párttalálkozóját, a rendezvényen többek között Orbán Viktor és Marine Le Pen is részt vesz. A mostani esemény házigazdája a spanyol VOX párt.

„Európa történelmének egy nagyon drámai pillanatnak lehetünk tanúi. Putyin Oroszországának Ukrajna feletti inváziója kihat Európa és mindenekelőtt térségünk jövőjére, beleértve Lengyelország jövőjére is. Valójában az a kérdés fog eldőlni, hogy hol van ennek a politikai nyugatnak a határa, és hogy Lengyelország a Nyugat vagy Oroszország oldalán lesz-e” – mondta Tusk.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke fogadja Santiago Abascalt, a legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnökét a Karmelita kolostorban 2021. november 17-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. január 28. 20:10
Megszólalt a gyíkgiliszta.
Tóth Zoltán
2022. január 28. 19:54
Ezen újabb, cseppet sem meglepő hír kapcsán (már várható volt - kommentem itt: https://youtu.be/I1A6eDoqXdQ ) újfent konstatálható: a Kreml terve kiválóan halad előre, s csupán a kirakós feladvány egy újabb kockája kerül a helyére. Putyinék diadalát valójában mi hozzuk össze! Miként magam is rég hangoztatom, az ukrajnai helyzet továbbfejlődéseként feltételezhető a magyar és lengyel (valamint román?) revízionizmus feléledése, s orvul kihasználva az ukrán államiság kálváriáját, területszerző akciók kezdeményezése. Maga a dramaturgia sem túl ördöngős: a krízis eszkalálódásával, a saját kisebbség "biztonságba helyezésének" ürügyén, önálló, a nemzetközi szerveződésekkel és vállalásokkal szembeni, részben katonai jellegű aktusok révén területfoglalás - Ukrajna további feldarabolásával. Ebben szövetkezik éppen Stan és Pan - akarom mondani: Orbán és Morawiecki. PUTYINÉK LEGNAGYOBB ÖRÖMÉRE! Hiszen innentől már a gaz, nyugati és náci agresszorok ellenében kell MEGVÉDENI és FELSZABADÍTANI a maradék Ukrajnát. S egyben ugyanezen rablóhadjárat tökéletes ürügyet szolgáltat (akár a belaruszok annektálásával egyidejűleg) a nyílt konfrontálódásra lengyelekkel, szlovákokkal, románokkal, magyarokkal - a nemzetközi szerveződések sarokba szorítása, lejáratása mellett. Mely utóbbiak ezt követően úgy fognak dobni minket, mint a forró krumplit. Így maradhatunk magunkra az általunk kierőszakolt "senki földjén" - harcban a nyakunkra hágott "nagybarátunkkal". Miközben az oroszok végleg bekebelezik Ukrajnát. De ez már egy másik történet, egy átlagmagyarnak fájdalmas ennyire előregondolkoznia... További indoklásul kommentjeim itt: https://azonnali.hu/cikk/20220128_biden-figyelmeztette-zelenszkijt-februarban-tamadhatnak-az-oroszok#disqus_thread + https://azonnali.hu/cikk/20220124_az-amerikaiak-egyre-inkabb-tartanak-az-orosz-invaziotol-ukrajnaban#comment-5705534189 .
Prominet
2022. január 28. 17:36
Donald maradjon az eredeti foglalkozásánál. Legyen inkább rágógumi. Donald rágó... Szerintem.
oskar
2022. január 28. 17:25
De szeretné ez Tusk USA-val együtt ha Oroszország háborúzna Ukrajnával. Sem a magyarok, sem a lengyelek nem ukránellenesek!! Miért is lennének azok hiszen genetikailag közel állnak. A lengyel és.magyar miniszterelnök békét akar Kelet-Európában. Ez nem Ukránellenesség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!