Két fogvatartott áramot akart vezetni a zárkaajtóba, hogy bosszút álljanak a felügyelőkön

2022. január 13. 09:24

A két férfit az dühítette fel, hogy a felügyelők nem engedték, hogy más fogvatartottak kávét és cigarettát juttassanak be a zárkájukba.

2022. január 13. 09:24
null

Vádat emeltek két fogvatartott ellen, aki áramot akart vezetni a zárkaajtóba, hogy így álljon bosszút a felügyelőkön – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a két férfit emberölés előkészületének bűntettével vádolják mint visszaesőt és többszörös visszaesőt. A két, jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő vádlottnak 2020. szeptember 18-ára nem maradt kávéja és dohánya – mert cellatársaik elfogyasztották – és pénzük sem volt a pótlásra.

Nem sikerült a tervük

A felügyelők pedig nem engedték, hogy kávét és cigarettát más fogvatartottak juttassanak el a zárkájukba. Emiatt azt beszélték meg, hogy

a cellában levő hosszabbítót megbontják, egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a fém zárkaajtó kilincsébe

azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak. A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt megbontotta a hosszabbítót és a vezetékeket kihúzta. A tervüket a vádirat szerint azért nem tudták végrehajtani, mert a zárkafelelős elvette tőlük a hosszabbítót, összedarabolta és a kukába dobta a vezetéket, a történteket pedig jelentette.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner archív

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. január 15. 11:56
És honnan tudják, hogy a két vezeték közül melyik a fázis? Vagy kipróbálják? :-))))))) Szerintem azt csak úgy lehet megtudni, hogy az egyiket hozzáérintik valami földelt dologhoz, és ha leveri a biztosítékot, akkor az a fázis. De akkor lesz egy esemény, amire esetleg felfigyelnek a börtönőrök. Vagy szereznek fázisceruzát. :-)))) De akkor már egyszerűbb, ha egyből kávét kérnek meg cigit. :-)))) És szerintem is folyni fog az áram az ajtón keresztül, bár ugye párhuzamos kapcsolásként az emberen keresztül is. És ugye az ellenállások arányában fog az áram eloszlani. Szerintem így nem lehet megölni valakit. Sajnos, mert ezt majd az ügyvédjük is be fogja bizonyítani, így nem áll majd meg az emberölési kísérlet. De azért biztos kapnak majd plusz büntetést, csak nem akkorát, amekkorát szeretnék. :-))))
Járványfigyelő
2022. január 13. 18:51
Kávé? Cigaretta? 18 éves Chivas Regal nem kéne?
Sany Xepi
2022. január 13. 13:04
A terveket készítette és zsűrizte, Márki Zaj Péter villamosmérnök.
ujujuj
2022. január 13. 11:58
remélem az eset strászburgig jut, mert tűrhetetlen az a trauma, amit a börtönőrök okoztak a hosszabbító elkobzásával. Most szerencsétlenek kénytelenek vonalzót dörzsölni a hajukhoz, ha áramot (illetve legalább egy kis töltést) akarnak előállítani, hogy megöljenek vele valakit. Okos emberek. Mit gondoltak, hogy véletlen jobblétre szenderül az őr, nem fog kiderülni, hogy került áram a kilincsbe? És már hallom a libsi szólamokat, hogy minél előbb kerüljenek vissza a társadalomba, mert mindenkinek jár még egy esély.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!