Varga Mihály: A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

2022. január 16. 10:30

A pénzügyminiszter szerint a kamatstopra azért volt szükség, mert az infláció elérte a banki kamatokat is.

2022. január 16. 10:30
null

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videójában. Kiemelte, hogy a kormány azon dolgozik, hogy megvédje a magyar családokat a világban zajló áremelkedési folyamatoktól. A világpiaci energiaárak ugrásszerű emelkedése ellen véd a rezsicsökkentés politikája, emiatt rögzítették az üzemanyagárakat.

Hozzátette: az infláció azonban elérte a banki kamatokat is. A kamatok emelkedése miatt

egy átlagos, változó kamatozású, lakossági jelzáloghitel havi törlesztőrészlete akár 23 százalékkal, 11 ezer forinttal is emelkedhet.

Varga Mihály rámutatott: ettől a többletkiadástól védik meg a családokat azzal, hogy az idei első fél évre ezekre a hitelekre lakossági kamatstopot vezettek be. A tavaly október 27-i szinten rögzítették a kamatokat. A nyilvántartások szerint közel félmillió család élhet ezzel a lehetőséggel, amelyek összesen 30 milliárd forinttal fizetnek kevesebbet a kamatstop révén – mondta.

„2022-ben is azért dolgozunk, hogy visszaszorítsuk a járványt, a családokat megvédjük a járvány gazdasági hatásaitól, és megőrizzük a magyar gazdaság újraindításában elért lépéselőnyt” – fogalmazott a tárcavezető.

(MTI)

Nyitókép: Varga Mihály Facebook-oldala

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2022. január 16. 16:09
Xdxd családok azóta is keresik azt a megmaradt pénzt! De fölös en Orbán már azt is ellopta! Xdxd
Gombóc XVI. Artúr
2022. január 16. 14:54
Azok pedig akik a nagy biztatás után fix kamatra váltottak, most megszívták, mert az olcsóbb hitelt választóknak most alacsonyabb lesz a törlesztőjük, nekik meg marad a magasabb kamat.
Ízisz
2022. január 16. 14:00
A francba!!! Még nem tanultam ki a gondolatolvasás mesterségét, de nagyon azon vagyok, hogy megértsem mesterkélt gondolatvilágodat... vagy inkább mégsem...
teklapavle
2022. január 16. 12:19
Ha nem balkáni éhbért oszotgatna a kormány, akkor nem lenne szükség a csirke far-hát árát kommunista módszerekkel csökkenteni, vagy egy tollvonással "birkózószőnyegre teperni" az inflációt. Igaz, Viktor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!