Hosszú Katinka: Gondoljátok, hogy nekem nem fáj, hogy nem sikerült?

2022. január 15. 08:38

Cáfolta a napokban megjelent híreket a visszavonulásáról a világklasszis úszó.

2022. január 15. 08:38
null

Az olimpiai bajnok úszónak eszében sincs visszavonulni, a századik érmére hajt. Cáfolta a napokban megjelent híreket a visszavonulásáról Hosszú Katinka a Nemzeti Sportnak adott interjúban, amelyet a HVG szemlézett. A lapnak azt mondta,

a sajtóban megjelent állítások közül egyetlen igaz kijelentés volt: hogy májusban 33 éves lesz.

Hosszú Katinka azt mondta, még mindig élvezi az úszást, és a koronavírus-fertőzése megakadályozta ugyan abban, hogy a tavaly decemberi rövid pályás világbajnokságon elinduljon, de elkezdte a formába lendülést. „Csak akkor mentem le az uszodában, amikor már én is akartam ezt az egészet újra, s bár egyáltalán nem könnyű számomra ez az időszak, semmiféle nyomás, idegeskedés nincs bennem annak kapcsán, hogy gyorsan el kell érnem arra a szintre, amelyiken már jártam” – mondta a lapnak.

Tokio

Az interjúban szóba került a tokiói szereplése is. Hosszú Katinka azt mondta, bár utál kifogásokat keresni, ő „aztán tényleg” megsínylette a koronavírus-járványt. „Nem voltak versenyek, nem haladtam a megszokott út mentén, nem tudtam egyről a kettőre lépni, kicsit úgy éreztem, emiatt hátrányban is vagyok a többiekhez képest” – magyarázta. A rá nehezedő nyomásról azt mondta: „A verseny után szívem szerint azt mondtam volna mindenkinek, hogy gondoljátok, hogy én nem akartam nyerni, hogy nekem nem fáj, hogy nem sikerült? Nem tettem meg, ehelyett

Hosszú Katinka a visszavonulás helyett épp új célokat tűzött ki magának: azt szeretné, ha ő lenne az első úszó a világon, akinek száz érme van világversenyekről. Eddig 96-ot szerzett. Hozzátette: nem lesz csalódott, ha a hiányzó négy érem közül egyik sem lesz arany.

Címlapfotó: Földházi Árpád

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. január 15. 10:48
Darnyi úszóiskoláját kipaterolták, nekik nem volt kötelező átadni a vízfelületet, Hosszúéknak meg igen? Ezért érdemes volt Katinkának felmenni a Karmelitába és az erkélyről fotózkodni.
KBA98
2022. január 15. 09:52
Nem is az úszással van a gond,,hanem pl.. a nagyképű szerződés tépéssel és így tovább. Kicsit túl tolta a bicajt, szétk...a az úszó szövetséget, megfélemlítette ellenfeleit, stb.
zakar zoltán béla
2022. január 15. 09:51
wladársanyi uccu mitu 104
Búvár Kund
2022. január 15. 09:38
Hajrá Katinka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!