Több mint hétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2022. január 10. 07:15

Az ország belsejében is fogtak el határsértőket.

2022. január 10. 07:15
null

Péntektől vasárnapig 777 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 208, szombaton 232, vasárnap 327 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök. Emellett a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.    

Az elmúlt héten az ország területén 1952 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza.

A megelőző héten – december 27-től január 2-ig – a feltartóztatottak száma 1381 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 16 határsértőt, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 18 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi közlésből.

(MTI)

Nyitófotó: MTI

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2022. január 10. 08:17
Könyörgöm! Az elfogott sofőröket, csempészeket ítéljék el gyorsított eljárásban minimum öt év szigorított börtönre, a kocsit meg árverezzék el! Mindjárt kevesebben lesznek az út melletti parkolókban várakozó bolgár, litván, ukrán, moldvai rendszámú furgonok, szgk-k.
Gèbi
2022. január 10. 07:40
A fegyverhasználat, talán hatékonyabb és olcsóbb lenne hosszú távon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!