Nem Bruck az első a baloldalon, aki az ellenzékhez köthető CIA-s kapcsolatokról beszél

2022. január 07. 19:15

Anonymus korábbi videójában is szó esett már az amerikai befolyásról.

2022. január 07. 19:15
null

Nem Bruck Gábor az első a baloldalon, aki a szivárványkoalícióhoz köthető CIA-s kapcsolatokról beszél. Emlékezetes, novemberben Anonymus közölt egy felvételt, amelyen Gansperger Gyula ellenzéki politikusokról mondta, hogy külföldi érdekeket képviselnek, a vállalkozó a felvételen Szabó Tímea és Bajnai Gordon nevét emlegeti. A következőket hallani a felvételen:

„Most vannak ugye ezek a külföldön kiképzett figurák, mint a Szabó Tímea, Kabul rózsája, ő a CIA-nak dolgozott kint, Kabulban.

[…] Ő kint dolgozott New Yorkban is meg Kabulban is. Pillanat, de ugye a Sorosnak ezek az emberei bizonyos dolgokat tudnak mozgatni. De a teteje a Gordon. […] Ugye azok a pénzügyi körök, az EBRD, az összes ilyen nagy nyugati bank, akik az Orbán-rendszert szeretnék megbuktatni.”

Amint arról korábban a Mandiner beszámolt, Bruck Gábor szerint a CIA az ellenzék oldalán beavatkozhat a választásokba. A balliberális körökben meghatározó kampánytanácsadó arról is beszélt a Klubrádióban, hogy „ha hat párt leül tárgyalni, akkor szeretjük, nem szeretjük, ott az osztályfőnök vagy az apuka a Gyurcsány”.

Szabó Tímea reagált Gansperger állításaira

A baloldali képviselő a felvételre hivatalos Facebook-oldalán reagált. A Karácsony-párt társelnöke az „idétlenkedésnek” nevezett CIA-s résszel kapcsolatban úgy fogalmaz: „legalább volt annyi eszetek, hogy csak utaltatok erre a kreténségre, nem mondtátok ki nyíltan, hiszen tudtátok: ha megteszitek, azonnal feljelentelek titeket”.

Leszögezte ugyanakkor bejegyzésében: Gansperger Gyulát beperli rágalmazásért. Mint fogalmazott: „ahhoz képest, hogy 12 éve nyomjátok azt a mantrát, hogy én ügynök vagyok, valahogy a nagy leleplezés valahogy mindig elmaradt”. A politikus a felvételen említet „kabuli és amerikai éveiről szólva” hozzátette,

valóban „dolgozott már Kabulban és még a Harvard Egyetemen is”, ugyanakkor Szabó Tímea aláhúzta: „hadd áruljam el, hogy például New Yorkban sosem éltem vagy dolgoztam”.

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. január 09. 16:32
"Bajnak szarnak nincs gazdája" (Kipcsák bonmot.)
Heuristx
2022. január 08. 06:42
Kabul szerzett jószág kabul vész el.
Levente
2022. január 08. 03:26
Hogy Kabul kecskéje CIA ügynök-e azt nem tudom, viszont a palija kétségtelenül annak látszik. Ezért ő egy nemzetbiztonsági probléma és mint ilyen semmi keresnivalója a magyar parlamentben!
evoque
2022. január 08. 01:59
Két dolog biztos, élni azt éltél, és biztos, hogy nem dolgoztál. De nem csak New Yorkban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!