A német kézilabda-kapitány bírálta a magyar kormány LMBTQ-ellenes politikáját

2022. január 04. 14:21

Johannes Gollát „emberként és sportolóként” aggasztja, hogy elutasítják a homoszexualitást, nyilatkozta a sportoló a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

2022. január 04. 14:21
null

A Frankfurter Allgemeine Zeitung interjút közölt Johannes Golla kézilabdakapitánnyal, aki az Európabajnokságnak otthont adó Magyarország ellentmondásos politikájáról is kifejtette a véleményét. Orbán Viktor LMBTQ-ellenes politikájával tisztában van Golla, és „emberként és sportolóként” aggasztja, hogy a homoszexualitást elutasítják. Ugyanakkor hozzátette, hogy a kézilabdázók és ő mint csapatkapitány nem tudják befolyásolni a magyar politikát, de támogatja a sokszínűséget, és azt, hogy „mindenki az lehet, aki lenni akar”.

Golla kiemelte, hogy ez a csapatsportban is nagyon fontos, hiszen mindenki csak akkor tud teljesíteni, „ha szabadnak érzi magát”. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a labdarúgóknak, hanem „nekünk, kézilabdázóknak is ki kell mondanunk a véleményünket, ahol csak lehet, és példát kell mutatnunk”. 

(Fotó: Johannes Golla a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém – SG Flensburg-Handewitt mérkőzésen, a német csapatban a Veszprém Arénában 2021. október 21-én. MTI/Vasvári Tamás)

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petike21
2022. január 06. 17:51
Az ő kis agyát már jól átmosta a liberális média. Kérdem én azért mertő buzi azért kötelező mindenkinek buzinak lenni?
eredmeny
2022. január 05. 17:36
Persze nem kellene a német kapitány véleményét tévedhetetlennek hinni. A biológia ( a logika szót is tartalmazza) egyértelműen a természeti törvények ismeretét követi. Mellesleg a mostani magyar kormány álláspontja egyértelmű : nem kívánunk más belpolitikai kérdésébe beleszólni, de elvárjuk ezt mindenkitől. A magyar rendezés felelőssége óriási, ha lesz valami apró kis zönge akkor azt fel fogják nagyítani. Provokációra felkészülni, fair drukkolással, jó játékkal! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Ma is bukik a Zorbán...
2022. január 05. 14:40
Ez a hülye fritz a sportban elkövethető legaljasabb dolgot műveli: a politikát viszi bele. Ez az az idiótafajta, amelyik még örül is neki, hogy a bolsevista gyűlölettel és hazugsággal kimosták az agyát.
MrStokes
2022. január 05. 14:29
Agymosott német naci, az LMBTQ , hogy jön a kézilabdához ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!