Nézőpont: a budapestiek többsége felelősnek tartja Karácsonyt a Városháza-ügyben

2021. december 10. 09:24

Az intézet honlapján hangsúlyozza: a főpolgármester a mai napig nem tisztázta helyzetét az üggyel kapcsolatban.

2021. december 10. 09:24
null

A választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív budapesti lakosok abszolút többsége (51 százalék) gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-botránnyal kapcsolatban – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

Az intézet honlapján azt írják: két hónapja robbant a hír, hogy a Karácsony Gergely által vezetett főváros a 2010 előtti szocialista világ kulcsszereplőin keresztül értékesíteni próbálja a Városháza épületét. A sajtó számára szivárogtatott információkból mára kirajzolódni látszik, hogy

az ügyben az egykori szocialista világ prominensei érintettek, akik mára behálózták Karácsony közvetlen környezetét.

A portálon hangsúlyozzák: a főpolgármester a mai napig nem tisztázta helyzetét az üggyel kapcsolatban.

60 százalék szerint Karácsonyt felelősség terheli

Az aktív választók négyötöde (78 százalék) igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy hallottak-e a budapesti Városháza eladása kapcsán kialakult ügyről. Akik hallottak a botrányról, 60 százalékuk gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-ügy kapcsán, míg csupán egyötödük (21 százalék) szerint nem felelős.

Még Karácsony Gergely egykori választói is kritikusak a főpolgármesterrel szemben:

a budapesti aktív szavazók több mint fele (51 százalék) ugyanis a főpolgármestert felelősnek tartja a Városháza-ügyben (25 százalékuk nem). Emlékezetes, hogy Karácsony Gergelyre a budapesti szavazók éppen 51 százaléka szavazott 2019 októberében a főpolgármester választáson.

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása 2021. december 6. és 8. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

Nyitókép: Földházi Árpád 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2021. december 10. 19:02
Kedves ,,Nézőpont”! Ez biztos? Mert hogy mi is az ügy!? ,,Karácsony Gergely által vezetett főváros a 2010 előtti szocialista világ kulcsszereplőin keresztül értékesíteni próbálja a Városháza épületét.” - írják. Vagyis, ha a 2010 előtti fideszes világ kulcsszereplőin keresztül akarná értékesíteni, akkor már az rendben lenne.. . Egyébként meg miért ne adhatnák el? BÁRKINEK a közvetítésével. BIZTOS, hogy a megkérdezettek tisztában voltak ezzel? Javaslom most ezt a kérdést tegyék fel: ,,Helyeselné-e Ön, hogyha igaz lenne, hogy Orbán a saját unokájának az apja is lenne egyben?” És természetesen az eredményt egy ilyen cím alatt részleteznék: ,,A választók nem helyeslik, ha Orbán lefekszik a lányával!” Hajrá Felcsutország! Hajrá felcsutok!
Bástyaelvtárs
2021. december 10. 13:41
Még jó hogy a város minden ingatlan pályázata teljes dokumentacioval fel van téve a bp.hu ra. Teljesen transzparens, nyitott eladási pályázatok. Karácsony 1 millió Ft jutalmat ajánlott fel annak aki bármilyen szabálytalansagot talál, névre írt szűkített pályázati kiiras stb.. bármi ami a vigyori videóiban szerepelt
Coccothraustes
2021. december 10. 13:37
Tolvaj, csaló Karácsony, takarodj!
Coccothraustes
2021. december 10. 13:36
Botrány botrány hátán. Hiteltelen politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!